Sarmale cu carne de porc în foi de varză
„Ca la mama acasă!“ Aşa vor exclama prietenii şi familia ta după ce se vor înfrupta din aceste sarmale cu carne de porc în foi de varză. Mai pui şi nişte costiţă afumată şi vei obţine gustul acela inconfundabil al sarmalelor făcute de mama şi de bunica. Iar mirosul din casă te va trimite ani buni înapoi, în vremea copilăriei.
Sarmale cu carne de porc în foi de varză – Ingrediente (25 sarmale)
1 kg carne porc
3 cepe mari
1 fir praz,tăiat şi spălat
5 linguri orez
4 linguri pastă tomate
1 linguriţă cimbru
2-3 kg varză murată
200-300 g costiţă afumată
2-3 foi dafin
sare
piper
Sarmale cu carne de porc în foi de varză – Mod de preparare
Speli varza în apă rece,desfaci foile,înlăturând nervurile mai tari,şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat,pui totul
într-un castron,adaugi orezul,cimbrul,prazul şi două linguri de pastă de tomate.