Sarmale cu carne de porc în foi de varză

1 66420 original jpg jpeg

„Ca la mama acasă!“ Aşa vor exclama prietenii şi familia ta după ce se vor înfrupta din aceste sarmale cu carne de porc în foi de varză. Mai pui şi nişte costiţă afumată şi vei obţine gustul acela inconfundabil al sarmalelor făcute de mama şi de bunica. Iar mirosul din casă te va trimite ani buni înapoi, în vremea copilăriei.

Sarmale cu carne de porc în foi de varză – Ingrediente (25 sarmale)

1 kg carne porc

3 cepe mari

1 fir praz,tăiat şi spălat

5 linguri orez

4 linguri pastă tomate

1 linguriţă cimbru

2-3 kg varză murată

200-300 g costiţă afumată

2-3 foi dafin

sare

piper

Sarmale cu carne de porc în foi de varză – Mod de preparare

Speli varza în apă rece,desfaci foile,înlăturând nervurile mai tari,şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat,pui totul

într-un castron,adaugi orezul,cimbrul,prazul şi două linguri de pastă de tomate.