Salata boeuf este unul dintre preparatele tradiţionale ce nu lipseşte de pe masa de sărbătoare. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic susţine că aceasta poate fi bună, dacă respectăm o condiţie. 

„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.

Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citeşte şi: Preparatul românesc care te ajută să slăbeşti. "Nu dai greş cu asta"

Nu trebuie să renunţaţi la salata boeuf în zilele de sărbătoare, de teama caloriilor, ci doar să folosiţi maioneza cu zgârcenie. 

"Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.

Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, a continuat aceasta. 

Iato o listă cu preparate de Paşti şi caloriile la 100 de grame pentru a vă face o idee despre cum şi cât să mâncaţi de sărbători, fără să vă dăuneze prea mult.