7 simptome care îţi arată că ai putea avea deficit de zinc

1 68511 original jpg jpeg

Ştiai că lipsa de zinc din organism împiedică dezvoltarea normalăa organismului? Mai mult, acest mineral joacă un rol important în consolidarea sistemului imunitar şi te ajută să ai o viaţă sexuală normală.

Aşadar,lipsa acestui mineral îţi afectează nu numai viaţa sexuală,dar are multealteefecte adverse asupra întregului organism. Citeşte în continuare care sunt cele mai frecvente simptome de deficit de zinc,pe care trebuie să le recunoşti.

Anomalii ale unghiilor

Unghiile tale îţi poate dezvălui dacă suferi de deficit de zinc. Dacă ai cuticulele umflate sau ţi se exfoliază unghiile,asta înseamnă că trebuie să iei un supliment de zinc. Sau,mai bine,consumă stridii,nuci şi spanac şi problema e ca şirezolvată.

Apetit sexual scăzut

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie arată că lipsa de zinc din organism scade nivelul de testosteron în cazul cuiva sănătos. Deci,pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa sexuală,nu uita să incluzi în dieta ta alimente bogate în zinc.

Modificarea gustului

Zincul joacă un rol-cheie în sinteza hormonului gustina,o proteină care ajută la repararea şi întreţinerea papilelor gustative,potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Academiei de Medicină Orală şi Radiologie. Deficitul de zinc duce la scăderea producţiei acestei proteine,care,la rândul său,cauzează alterarea gustului în gură.

Ai poftă de dulce

Ar putea să ţi se pară absolut normal să vrei să mănânci ceva dulce după masa de prânz sau după cină,dar acest lucru ar putea indica,de asemenea,lipsa de zinc din organism. Cercetătorii susţin că persoanele care au consumat alimente bogate în zinc au reuşit să reducă pofta de dulce.

Căderea părului

Te-ai gândit că lipsa de zinc din organism ar putea duce la uscarea scalpului? Asta determină,de asemenea,ruperea şi subţierea părului în cazul în care nu este tratat la timp. Deci,dacă te confrunţi cu o astfel deproblemă,creşte aportul de zinc pentru a împiedica căderea părului.

Imunitate scazută

În cazul în care te recuperezi greudupă o infecţie,de vină este nivelul scăzut de zinc. Pentru că,elîmbunătăţeşte producerea de celule a sistemului imunitar,care ajută organismul să lupte impotriva infecţiilor.

Călcâie crăpate

Călcâiele crăpate sunt unul dintre simptomele cheie ale deficitului de zinc. Deci,ai grijă ca dieta ta să conţina alimente bogate în zinc şi utilizează remedii naturalepentru a rezolva problema.