Ai des stări de ameţeală? Iată care sunt posibilele cauze!

1 72310 original jpg jpeg

Ameţeşti tot mai des şi simţi că se învârt toate în jurul tau? Multe probleme de sănătate au ca simptom starea de ameţeală. Află în rândurile de mai jos care sunt afecţiunile care se manifestă astfel!

Ameţeala este unul dintre cele mai frecvente motive,pe lângă durerile de cap şi durerile de spate,care ne trimit le medic. Apare şi al persoanele sănătoase,la aplecarea şi ridicarea bruscă a capului,după învârtire,în cazul purtării unor ochelari nepotriviţi,în timpul sarcinii sau al călătoriei cu maşina,cu avionul sau cu vaporul.

Dar ameţeala poate apărea şi în cazul unor afecţiuni,cum ar fi anemia,creşterea sau scăderea tensiunii,infecţii ale urechii sau ale creierului.

Este foarte important să faci diferenţa dintre vertij şi ameţeală pentru a-ţi da seama de ce afecţiune ai putea suferi. Vertijul,sau senzaţia că totul se învârte în jurul tău,poate fi cauzat de afecţiuni ale urechii interne sau ale sistemului nervos central,fiind simptomul unei tumori sau atac cerebral.

Poate fi asemănat cu senzaţia de rotire pe care o ai după ce cobori dintr-un carusel. Ameţeala (cu diferitele sale manifestări:lipsa echilibrului,senzaţia de plutire şi de slăbiciune,răul de mişcare) poate fi cauzată de boli cardiovasculare sau de infecţii.