Cancer esofagian semne şi simptome. 5 indicii că ai aşa ceva

Cancer esofagian semne şi simptome jpeg

Cancer esofagian semne şi simptome. Te simţi mai tot timpul fără vlagă, ai dificultăţi la înghiţire, ai slăbit fără să fi ţinut regim? Toate aceste simptome pot fi puse pe seama unei boli grave: cancerul esofagian. Pentru un diagnostic şi un tratament corecte, un consult la medicul specialist poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

1. Cancer esofagian semne şi simptome. Ai dureri sau dificultăţi la înghiţire

Durerile sau dificultăţile la înghiţire sunt principalele semne ale unei tumori la nivelul esofagului,tubul muscular care face legătura între gură şi stomac,susţin specialiştii americani. La început apare durerea la înghiţirea alimentelor solide şi,apoi,disconfortul se resimte şi când se beau lichide. Primul indiciu al disfagiei sau a dificultăţilor la înghiţire este când oamenii nu pot înghiţi o bucată de carne sau pâine. Asta pentru că odată ajunsă la o anumită dimensiune,tumora reduce deschiderea către tubul esofagian,provocând senzaţia de blocaj. Dacă această problemă persistă sau se agravează,este vital un consult la medicul gastroenterolog,pentru efectuarea unei endoscopii.

2. Refluxul se înrăutăţeşte

Mulţi oameni au refluxsau arsuri la stomac,ocazional. Dacă asta se întâmplă frecvent,situaţia trebuie monitorizată,mai ales că senzaţia de arsură în spatele sternului poate fi rezultatul acidului gastric care se scurge în esofag. Dacă simptomele de reflux se agravează sau se îndesesc,mergi la medic. Între timp,nu mai consuma alimente care favorizează agravarea arsurilor la stomac.

3. Cancer esofagian semne şi simptome. Tuşeşti mereu după ce iei masa

Boala de reflux gastroesofagian face ca plămânii să fie mai sensibili. Foarte des,după ce pacienţii cu această boală iau masa,acidul din stomac poate irita uşor căile respiratorii,ducând la tuse după mese copioase. Mulţi dintre cei cu această boală nu dezvoltă cancer esofagian. Cu toate acestea,dacă boala nu răspunde la tratamentul prescris de medic,cel mai bine ar fi să faci o endoscopie,o investigaţie care permite vizualizarea nodulilor suspecţi.

4. Ai slăbit mult într-un timp scurt

Când se întâmplă ca numite alimente să fie foarte greu de înghiţit,există şanse foarte mari ca persoana în cauză să piardă în greutate. Prin urmare,ea consumă multe lichide sau pur şi simplu nu mănâncă la fel de mult ca înainte,pentru că nu se simte bine.

Cancer esofagian semne şi simptome - Cancerul îi poate face pe oameni să-şi piardă apetitul,spun medicii. Dacă ai slăbit foarte mult,fără să fi încercat asta,e necesar un control de specialitate.

5. Cancer esofagian semne şi simptome. Eşti din ce în ce mai obosit

Un stil de viaţă alert şi aproape orice afecţiune,de la alergii la migrene,ne pot slei de puteri. Dar,dacă te simţi mai obosit ca niciodată,e timpul să consulţi medicul specialist. Cancerul esofagian afectează mai mulţi bărbaţi decât femei,iar persoanele care au între 45 şi 70 de ani sunt cele mai expuse riscului.

Credit foto: www.roshdypharmacies.com