Cele 3 reguli esenţiale pentru protejarea coloanei, a muşchilor şi a articulaţiilor (P)

1 69922 original jpg jpeg

Ştii să stai, să mergi, să alergi, să ridici, să dormi corect? Pentru orice persoană adultă răspunsul intuitiv este: desigur!

Şi totuşi cei mai mulţi dintre noi ne petrecem cea mai mare parte din timp în poziţii nenaturale,ce pun presiune asupra articulaţiilor,solicită anumite grupe de muşchi (în timp ce altele rămân neutilizate) şi afectează în timp coloana vertebrală.

Stilul de viaţă modern presupune ore întregi petrecute la birou şi la volan,cumpărături făcute pe fugă şi activitate fizică în sensul clasic redusă la minim. 

Dacă anumite afecţiuni precum artroza sau poliartrita reumatoidă au cauze ereditare iar scenariul cel mai bun constă doar în încetinirea evoluţiei lor şi ameliorarea simptomelor,altele pot fi chiar prevenite sau menţinute complet sub control dacă îţi însuşeşti câteva reguli de bază privind protejarea propriului corp,dar şi gestionarea corectă a fazelor de prevenţie şi tratament.

Regula de 90

32ac55f3351ecce125e092f2e06d06d0 jpg jpeg

Dacă petreci peste 8 ore pe zi la birou,în faţa calculatorului,ştii că asta poate însemna muşchi tensionaţi,durere de gât,de genunchi,de coate,simptomele spondilozei se pot înrăutăţi iar mobilitatea articulaţiilor este afectată. Există foarte multe reguli eficiente pentru corectarea posturii,însă cea mai uşor de ţinut minte şi de aplicat este regula de 90:

·         unghi de 90 de grade între partea posterioară a coapselor şi gambe;

·         unghi de 90 de grade la nivelul coatelor (antebraţul paralel cu solul,palma îndreptată uşor în jos spre tastatură);

·         unghi de 90 de grade între trunchi şi coapse (coloana uşor arcuită conform curburii scaunului său a unui suport special);

·         unghi de 90 de grade între direcţia privirii şi partea superioară a monitorului.

Această regulă nu este extrem de restrictivă. Unghiul nu trebuie să fie perfect,90 este doar o cifră orientativă,însă esenţial este să menţii coloana dreaptă în permanenţă,bărbia uşor ridicată,coatele apropiate de corp,tălpile lipite de sol şi palmele paralele cu biroul său uşor lăsate în jos.

Regula echilibrului

e697ffef07f29b0a45c52241a9997575 jpg jpeg

Regula echilibrului vizează în primul rând mişcarea şi înseamnă revenirea la postura naturală a corpului şi evitarea suprasolicitării anumitor zone de muşchi sau articulaţii. De pildă,în alergare evităsă calci doar pe călcâie sau pe vârfuri. Foloseşte,în schimb,întreaga talpă. În mers menţine coloana vertebrală dreaptă,bărbia sus şi privirea înainte. Nu cară greutăţi mari într-o singură mână,ci distribuie-le în ambele mâini pentru a-ţi proteja coloana şi articulaţiile. Apleacă-te îndoind genunchii şi nu arcuindu-ţi coloana. Nu te răsuci din coloană,ci ajutându-te de paşi mici.

Corpul are propriul său sistem de a-ţi comunica atunci când ceva este în neregulă,iar principalul limbaj este durerea. Regula echilibrului înseamnă reconectarea cu propriul corp,ascultarea propriilor nevoi şi restabilirea unei comunicări eficiente minte-corp pentru sănătatea întregului organism.

Regula natural pentru natural

Acest principiul este extrem de simplu şi de intuitiv:starea naturală a organismului este de sănătate,iar modalitatea firească de a o restaura este tot prin metode naturale. Implică punctele anterioare – revenirea la echilibru şi reconectarea cu propriul corp – şi atrage atenţia asupra alegerilor pe care le facem în vederea protejării sănătăţii.

Pornind de la acest principiu fundamental şi identificând două nevoi esenţiale ale pacienţilor-de tratare eficientă a simptomelor,dar şi de protejare,în acelaşi timp,a organismului împotriva efectelor neplăcute ale tratamentelor de lungă durată – Himalaya Wellness a creat Rumalaya,echipa pentru sănătatea muşchilor şi a articulaţiilor. Cele două produse – Rumalaya gel şi Rumalaya forţe – conţin doar ingrediente active din plante şi sunt bazate pe principii vechi ale medicinei ayurvedice testate şi perfecţionate în urmă a ani de cercetare.

cbc18fee13a435c300043a819db0053e jpg jpeg

Rumalaya gel combină efectele benefice ale Ghimbirului,Mentei,Scorţişoarei,Salciei de Himalaya şi Arborelui de Tămâie.Calităţile medicinale ale Ghimbirului sunt cunoscute şi apreciate de secole,proprietăţile sale antiinflamatorii fiind demonstrate încă din primele studii de laborator realizate pe această plantă în anii ’70. Scorţişoară are efect antispastic,iar Salcia de Himalaya este un puternic agent de încălzire locală,cu efect vasodilatator,antiinflamator şi antispastic,ce stimulează circulaţia,permiţând,astfel,substanţelor active să pătrundă în piele. Mentolul din compoziţia Mentei este antibacterian,antioxidant şi puternic analgezic,ajutând la relaxarea musculară. În plus,previne apariţia iritaţiilor de la nivelul pielii ce pot fi cauzate de folosirea îndelungată a produselor antiinflamatoare. Rumalaya gel poate fi folosit în toate afecţiunile osteoarticulare şi musculare,de la spondiloza cervicală sau lombară,până la întinderile musculare sau traumatismele sportive.

2c7f72ec6f35eb5ec1a1860bb02e5978 jpg jpeg

Pentru un maxim de eficienţă,asociază Rumalaya gel cu tabletele Rumalaya forte. Pentru că nu are reacţii adverse gastrointestinale sau cardiace,Rumalaya forte poate fi administrat în cure de lungă durată şi reprezintă o bună alternativă la utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene. Plantele din compoziţia sa– Guggul,Tămâie Indiană,Lemn dulce,Galangal mare,Guduchi,Ghimbir-combat inflamaţia şi durerea,cresc mobilitatea articulaţiilor şi întârzie degradarea progresivă a cartilajului articular. Rumalaya forte este recomandat pentru afecţiuni inflamatorii osteoarticulare şi musculare reumatice sau post-traumatice,artroză (coxartroză,gonartroză,etc.),spondiloză,artrită,poliartrita reumatoidă,gută,umăr îngheţat,inflamaţii post-traumatice (fibrozite,bursite,capsulite,tendinite,sinovite).

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulţi ani şi fiecare plantă medicinală utilizată este studiată şi testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinaţii complexe de plante ce acţionează sinergic pentru combaterea diverselor afecţiuni,plante care susţin absorbţia substanţelor active şi plante care combat potenţialele efecte negative,pentru formule mai rapide şi mai sigure. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialişti – medici,biochimişti,farmacişti,iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută şi recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori şi de specialişti din 90 de ţări din întreaga lume.

Produsele Rumalaya gel şi Rumalaya forţe sunt distribuite de compania Prisum Internaţional Trading,ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii,plafare,magazine de profil,dar şi pe magazinul online al Prisum Internaţional www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile şi pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg