Cum scapi de ciuperca piciorului

1 74415 original jpg jpeg

Unghiile de la picioare sunt expuse unui risc de infectare de patru ori mai mare decât cele de la mână, iar bărbaţii suferă de onicomicoză (ciuperca piciorului) mai des decât femeile. Afecţiunea este, totodată, mai des întâlnită odată cu înaintarea în vârstă.

Cum apare onicomicoza?

Pantofii umezi sau picioarele care transpiră uşor reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercii. Riscul de infectare este cu atât mai mare cu cât există anumite zone vătămate ale unghiilor,cum este cazul persoanelor care suferă de psoriazis (boală de piele) şi diabet. Pe măsură ce ciuperca pătrunde tot mai adânc în unghie,se declanşează depigmentarea,îngroşarea şi fărâmiţarea acesteia. Unghia poate deveni albă,neagră,galbenă sau verzuie şi se poate chiar desprinde de deget. Chiar şi zonele înconjurătoare se pot inflama şi deveni dureroase,făcând ca mersul pe jos să devină dificil.

„ Din păcate opţiunile clasice de tratament sunt puţin numeroase şi includ creme topice antifungice (nu pot penetra unghia în mod adecvat pentru a îndepărta complet ciuperca),antifungice orale (pot dăună ficatului) sau îndepărtarea permanentă a unghiei,o opţiune deloc plăcută şi inestetică. Însă o nouă terapie complet nedureroasă care vindecă ciuperca piciorului este acum disponibilă prin intermediul laserului Sciton ”, explică Andreea Iftimie, medic estetician, clinica fUNGHIA.

Cum funcţionează?

Datorită tehnologiei avansate,laserul încălzeşte unghia până la un punct la care sporii ciupercii sunt distruşi,în timp ce temperatura atinge punctul critic,într-o manieră eficientă, confortabilă, dar mai ales sigură. În plus, terapia cu laser nu are efecte secundare, cum sunt cele asociate cu terapia medicamentoasă şi nu afectează unghiile şi ţesuturile din jurul lor.

De câte sedinţe este nevoie?

O şedinţă durează aproximativ 15-20 de minute pentru toate cele 10 degete de la picioare. În majoritatea cazurilor,ciuperca este eliminată după cel mult trei şedinţe.

Info:Pentru a evita reinfectarea este foarte importantă fierberea sau dezinfectarea ciorapilor şi aruncarea încălţămintei, deoarece sporii rămaşi în ţesături şi materiale favorizează reapariţia ciupercii.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg