Ochii îţi dezvăluie cât de sănătoasă eşti

1 65358 original jpg jpeg

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, însă uneori aceştia îţi dezvăluie şi de ce boli suferi. Află la ce semne trebuie să fii atentă pentru a vedea cât de sănătoasă eşti!

Retinopatie seroasă centrală

Stresul nu îţi poate afecta doar programul de somn sau frumuseţea tenului şi a părului,ci şi sănătatea. Astfel din cauza stresului pe suprafaţa retinei pot apărea una sau mai multe bule cu lichid,având ca rezultat o privire înceţoşată. Această afecţiune este cunoscută drept retinopatie seroasă centrală. Ea poate fi tratată cu picături speciale,însă în multe cazuri este nevoie şi de operaţie.

Hipertensiune

Dacă unele persoane se plâng că atunci când au tensiune simt că li se înfundă urechile şi aud un ţiuit constant în acestea,în cazul altor persoane simptomele nu sunt atât de evidente. Hipertensiunea este extrem de periculoasă,deoarece duce la slăbirea vaselor de sânge şi creşte riscul de accident vascular cerebral. Dacă ai ochii umflaţi,iar vasele de sânge sunt foarte vizibile,ar fi cazul să-ţi faci un consult general.

Citeşte şi:

Superalimente pentru sănătatea ochilor

Vinul roşu de apără de bolile ochilor

Diabet

Ţi se întâmplă des ca vasele de sânge de la nivelul ochilor să sângereze uşor? Acest lucru este un rezultat al diabetului sau poate fi un semn că ai glicemia foarte mare şi că eşti predispusă la diabet. Este recomandat să-ţi faci analizele pentru a vedea care sunt valorile glicemiei.

Semne prevestitoarea ale accidentului vascular cerebral

În timpul examenului fundului de ochi medicul oftalmolog poate vedea vasele de sânge şi nervii optici care au legătură cu creierul. Dacă aceştia prezintă umflături sau medicul semnalează prezenţa unor umbre suspecte pe suprafaţa ochiului,este nevoie de un examen medical mai amănunţit,deoarece acestea sunt  semne ale prezenţei unor cheaguri de sânge sau al unei tumori.