5 motive să nu renunţi la ciocolată

1 67171 original jpg jpeg

Consumată cu plăcere de 4.000 de ani încoace, ciocolata a fost iniţial o băutură amară băută pentru fortificarea corpului şi ca afrodiziac. De-a lungul vremii, i s-au descoperit tot atâtea beneficii pe cât de diverse au devenit formele sub care este savurată în prezent.

O ciocolată de calitate,consumată cu măsură îţi va aduce numai beneficii în privinţa sănătăţii. Una veritabilă conţine unt de cacao şi 75-80% substanţă uscată de cacao,puţin zahăr pudră,are o culoare închisă,textură fină,la rupere nu scoate un sunet înăbuşit şi se topeşte rapid în gură,în loc să se fărâmiţeze sau să se lipească pe dinţi sau cerul gurii.

Îţi asigură elemente nutritive necesare

Consumul de ciocolată amăruie îţi aduce fibre solubile (11 g la 100 g de ciocolată) şi minerale:fier,magneziu,zinc,potasiu,seleniu. Nu este de dorit,însă,un consum de 100 de grame de ciocolată pe zi,mai ales că ar însemna să-ţi aducă un aport de 600 de calorii. Câteva bucăţele de ciocolată îţi aduc şi acizi graşi şi cafeină,de aceea este ideal să n-o mănânci înainte de culcare.

Ştiai că...

...în cacao şi ciocolată neagră se găsesc antioxindaţi,polifenoli şi flavonoide,în cantitate mai mare decât în ceaiul verde,în vinul roşu şi în fructele de pădure,inclusiv în afine?

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Bună pentru inimă,ciocolata autentică are şi darul de a scădea tensiunea arterială,nu numai de a ameliora circulaţia sângelui îndeosebi la extremităţi. Pentru a beneficia de protecţia ei şi pentru a te feri de bolile cardiovaculare,alege mai degrabă ciocolata neagră,cu un conţinut ridicat de cacao,peste 65-70%.

E bună pentru diabetici

Consumată la ocazii speciale,dar în cantitate mică,1-2 pătrăţele,ciocolata amăruie este benefică şi diabeticilor. Flavonoidele din compoziţia ei favorizează reacţia celulară la insulină. Şi pofticioşii care au restricţie la dulciuri in cauza unui nivel ridicat de colesterol„rău” pot să mănânce ciocolată. Acidul stearic scade riscul de înfundare a vaselor de sânge din cauza formării plăcilor de aterom.

Îţi ridică moralul

Când ai o dispoziţie proastă,tot 2-3 cubuleţe de ciocolată te pot ajuta să readuci starea de bine. Acţionează ca un antidepresivşi stimulează producerea de serotonină,hormon al fericirii. Contra stresului este benefică şi datorită magneziului pe care ţi-l conferă.

Te ajută să fii dinamică

Mulţumită potasiului pe care-l are în compoziţie,ciocolata acţionează ca un energizant,îţi îmbunătăţeşte memoria şi stimulează activitatea musculară. Nu are multă cofeină,însă prezenţa ei îţi creşte capacitatea de concentrare.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg