Leacuri cu ulei de muşeţel contra alergiilor de toamnă

chamomile jpeg

Toamna se reactivează alergiile, cu alaiul lor de simptome neplăcute. Acestea pot fi alinate cu remedii pe bază de ulei esenţial de muşeţel şi alte uleiuri din plante.

Leac cu muşeţel şi macadamia

Pune într-un flacon (de 20 ml) 38 picături ulei esenţial de muşeţel (Matricaria chamomilla) şi completează cu ulei vegetal de macadamia (recomandat celor cu piele sensibilă). Aplică zilnic 20 de picătur de amestec pe antebraţ sau pe piept şi masează. Foloseşte acest amestec antihistaminic de îndată ce apar primele simptome ale alergiei,şi continuă tratamentul 1-2 luni.

Leac cu muşeţel şi pin

Ca să respiri mai bine,prepară următorul amestec într-un flacon de 20 ml:30 de picături de ulei esenţial de muşeţel şi 30 picături de ulei esenţial de pin. Completează recipientul cu ulei de sâmbure de caisă. Varsă în palmă circa 20 de picături din acest amestec,aplică pe aripile nasului şi la baza nasului. Poţi să aplici câteva picături şi la încheietura mâinii. Inspiră aromele degajate de remediu de 3-4 ori pe zi,dar nu mai mult de 3 săptămâni.

Leac cu muşeţel şi lavandă

Dacă strănuţi des,foloseşte acest remediu. Ai nevoie de 50 picături de ulei esenţial de muşeţel (Matricaria chamomilla),cu efect antihistaminic şi antiinflamator,20 picături de ulei esenţial de de eucaliptsau de ulei esenţial de lemongrass,amândouă cu efect antiinflamator,20 de picături de ulei esenţial de lavandă,cu efect relaxant,sedativ,antiinflamator. Pune totul într-un flacon de 20 ml,completează cu ulei vegetal de macadamia. Aplică 20 de picături din acest amestec pe antebraţ sau pe piept,masează,repetă de 4-6 ori pe zi,timp de 4 zile.