Mărarul, de ajutor în bolile femeieşti

1 72669 original jpg jpeg

Folosit de obicei la prepararea mâncărurilor, mărarul le dă o savoare inconfundabilă, dar este şi este un bun remediu împotriva problemelor specifice femeii. Sub formă de ceaiuri, ajută la tratarea problemelor digestive şi este un bun calmant.

Întăreşte sistemul imunitar

Consumat sub formă de ceai,mărarul stimulează procesul de digestie şi reduce senzaţia neplăcută de balonare. În plus,conţinutul ridicat de potasiu,sulf şi calciu ajută la întărirea sistemului imunitar. Planta aromatică aduce beneficii dacă este consumată ca atare,adăugată în mâncăruri sau sub formă de infuzie. Prepară remediul din una-două crenguţe de mărar la 300 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 8-10 minute,apoi strecoară şi bea câte o ceaşcă de infuzie după fiecare masă. Urmează tratamentul până la dispariţia simptomelor.  

Combate bufeurile

Specialiştii în fitoterapie spun că remediile pe bază de mărar sunt de mare ajutor în perioada de menopauză. Planta conţine fitoestrogeni,de aceea ameliorează bufeurile şi previne osteoporoza. Recomandate sunt curele cu salate în care se adaugă câte o legătură de mărar,timp de 14 zile. Mărarul este indicat şi femeilor care alăptează,dar şi celor care au dureri sau stări de iritabilitate în timpul ciclului menstrual. 

Calmează durerile de cap

Foloseşti mărarul la prepararea mâncărurilor,dar te-ai gândit vreodată că este şi un bun medicament natural împotriva durerilor de cap? Ei bine,infuzia pe care o poţi obţine dintr-o linguriţă de mărar verde la o cană de apă fierbinte este recunoscută pentru efectul său sedativ. Ţine vasul acoperit 10 minute,apoi strecoară amestecul şi bea câte două căni pe zi,de preferat după masa de dimineaţă şi cea de seară. Poţi beneficia de proprietăţile calmante şi dacă mesteci câteva tulpini de mărar. 

Înlătură aciditatea gastrică

Bogat în vitamine şi de minerale,mărarul este un bun remediu pentru persoanele care nu au poftă de mâncare. De asemenea,planta ajută la reducerea hiperacidităţii gastrice,iar substanţele aromatice din conţinut împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare de la nivelul intestinului. Pune la macerat o mână de frunze proaspete de mărar (sau trei linguriţe de plantă uscată) la jumătate de litru de apă şi lasă vasul acoperit 10 ore. Strecoară maceratul şi consumă câte două-trei căni zilnic,trei săptămâni. 

Te ajută să scapi de sughiţ

Ceaiul de mărar este una dintre soluţiile la-ndemână la care poţi apela pentru a scăpa de sughiţ. Prepară ceaiul astfel:opăreşte o linguriţă de seminţe la 250 ml apă clocotită,timp de 3 minute,apoi bea acest ceai neîndulcit. Indicat este să bei ceaiul rece,cu înghiţituri mici. Efectul este similar şi dacă mesteci îndelung câteva tulpini de mărar.



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg