Remedii eficiente pentru durerile de spate

1 73223 original jpg jpeg

Fie de la schimbările bruşte de temperatură, fie de la faptul că eşti ceva mai sensibilă, durerile de spate îţi pot strica ziua când nici nu te aştepţi. Acum însă, ai ac de cojocul lor!

Masajul terapeutic

Spre deosebire de cel de relaxare,masajul terapeutic atinge anumite puncte dureroase şi eliberează tensiunea din acea zonă,încât tu să poţi să te mişti în mod normal. Pentru cele mai bune rezultate este indicat ca masajul să fie combinat cu exerciţii specifice,recomandate de un medic specialist.

Citeşte şi:

7 dureri de luat în seamă

12 leacuri de urgenţă ale bunicii

Cremă cu capsaicină

Chiar dacă până acum nu ai mai auzit de acest termen,cu siguranţă ai mâncat ardei iuţi. Capsaicina este ingredientul picant al ardeilor,care poate fi utilizat şi în scop terapeutic. Sub formă de cremă,el acţionează ca un analgezic,ameliorând durerea.  Ai grijă să nu o aplici pe răni deschise!

Vitamina D

Crampele musculare din regiunea spatelui pot fi un simptom al deficienţei de vitamina D. O poţi obţine fie din anumite alimente cum ar fi laptele îmbogăţit sau peştele cu oase mici,fie prin expunerea la soare. Nu uita de suplimentele alimentare,dar totuşi nu exagera cu consumul acestora.

Magneziu

Este unul dintre mineralele ce se găsesc într-o mare cantitate în organsim. Este responsabil de buna conexiune dintre nervi,dintre ţesuturi,asigură buna funcţionare  sistemului muscular şi întăreşte oasele. În lipsa acestuia,metabolismul este dat peste cap,iar tensiunea poate atinge valori anormale. Şi spatele tău are de suferit,întrucât conexiunile nu se mai realizează şi apar durerile specifice. Din acest motiv este bine să-ţi faci în mod regulat analize,pentru a şti sigur care este starea ta de sănătate.