Remedii miraculoase pentru rinichi sănătoşi

1 68271 original jpg jpeg

Dureri de mijloc, dificultăţi la urinat, simptome clare ale afecţiunilor renale. Iată câteva remedii din natură care te fac să uiţi de suferinţă.

5% din adulţi dezvol­tă,la un moment dat în viaţă,pietre la rinichi. Uneori,pietrele sunt eliminate prin urină,fără probleme. Însă al­teori au nevoie de aju­tor pentru a fi elimina­te. Un astfel de ajutor ţi-l dă farmacia naturii. Specialiştii îţi recoman­dă să bei 2 litri de ceai din plante zilnic.

Merişorul dizolvă pietrele

Pentru dizolvarea cal­culilor renali,bea ceai de merişor. Aceas­tă plantă conţine sub­stanţe asemănătoare celor din medicamen­tele care tratează liti­aza renală. Pentru a prepara ceaiul de me­rişor,pune două lin­guriţe cu frunze usca­te de plantă la 100 ml de apă rece. Lasă-le la macerat o oră şi tre­ce apoi doar frunze­le prin strecurătoare. Fierbele în 100 ml de apă timp de 10 minu­te. Lichidul astfel obţi­nut amestecă-l cu pri­ma apă. Bea zilnic do­uă căni cu ceai timp de 10 zile.

Suc de ridichi de două ori pe zi

Fitoterapeuţii te sfătu­iesc să profiţi de calită­ţile ridichii negre şi să bei de două ori pe zi,timp de 2-3 săptămâni,suc de ridiche. Se pre­pară simplu:se taie ri­dichea,se adaugă mie­re sau zahăr şi se bea după ce ridichea şi-a lăsat sucul. Dacă suferi de afecţiuni ale stoma­cului,ar trebui să con­sumi acest suc cu pre­cauţie,deoarece creşte aciditatea gastrică.

Căptălanul alungă durerile

Durerile cauzate de spasmele căilor urina­re provocate de calculii renali pot fi ameliorate cu ajutorul tincturii de căptălan. Se adminis­trează între 50 şi 100 mg de tinctură,de do­uă ori pe zi,în timpul mesei. Tot pentru a scă­pa de dureri,e bine să bei de câte ori ţi-e sete,pe parcursul zilei,infu­zie de mătasea-porum­bului. Ceaiul se prepa­ră din 30 g de plantă la o cană cu apă.

Pătrunjelul,diuretic natural

Un remediu accesibil împotriva calculilor re­nali îl constituie frun­zele proaspete şi rădăci­na de pătrunjel. Aceas­tă plantă are beneficiile unui veritabil medica­ment diuretic. Pătrun­jelul conţine uleiuri vo-latile,substanţe minera­le,precum şi vitaminele B1,B2 şi C. Dacă pre­feri infuzia,atunci este indicat să adaugi 2 g de pătrunjel la 150 ml de apă şi să bei din acest amestec de 3 ori pe zi.

Urzica reduce inflamaţiile

Urzica este una din­tre cele mai efici­ente plante în litia­za renală. Ea ajută la drenarea rinichi­lor şi a căilor urina­re în caz de inflamaţie. Infuzia se obţine din 2-5 g de plantă uscată la 150 ml de apă. Este bi­ne să bei zilnic câte trei căni din acest ceai.