Remedii naturale pentru tratarea bolilor de ficat

1 64285 original jpg jpeg

Ficatul este un organ responsabil pentru sute de funcţii importante din organism, aşadar, deteriorarea acestuia duce la probleme majore. De obicei, simptomele bolilor hepatice sunt: senzaţia de slăbiciune, oboseală, pierdere în greutate, greaţă, vărsături, icter, etc.

Ficatul îşi poate regenera celulele deteriorate cu uşurinţă,însă,dacă mai mult de 75% dintre acestea sunt deteriorate,ficatul nu mai este capabil să-şi îndeplinească funcţiile. Unele afecţiuni pot fi tratate cu remedii naturale,altele cu medicamente,iar insuficienţa hepatică poate necesita transplantul de ficat.

Iată cele mai importante remedii naturale pentru tratarea bolilor de ficat:

Armurariuleste eficient pentru o varietate mare de boli de ficat:ciroză,hepatită alcoolică,hepatită virală,toxicitate provocată de substanţe chimice,ciuperci,etc.

  • Se iau 900 mg de 2 ori pe zi,în timpul meselor.

Oţetul de mere ajută la detoxifierea ficatului. Dacă este consumat înainte de masă,va ajuta la eficientizarea metabolizării grăsimilor.

  • Se amestecă o lingură de oţet de mere într-un pahar cu apă,se adaugă o linguriţă de miere şi se bea acest amestec de 3 ori pe zi.

Ceaiul de rădăcină de păpădie ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice.

  • Prepară ceaiul folosind pulbere de rădăcină de păpădie şi bea de cel puţin 2 ori pe zi.

AICI găseşti alte leacuri naturale pentru afceţiunile ficatului.