Tratamente cu rădăcină de brusture

1 66979 original jpg jpeg

Rădăcina de brusture este o plantă extrem de valoroasă în domeniul medicinei naturiste, având capacităţi detoxifiante de excepţie. Brusturele este o plantă banală, uşor de procurat, care se găseşte pe toate drumurile, fiind folosită ca remediu de bază pentru mai multe afecţiuni.

Rădăcina de brusture este de ajutor în tratamentul glicemiei crescute,al bolilor infecţioase,al tulburărilor hepato-biliare sau al bolilor uşoare de piele. Şi nici de proprietăţile antioxidante nu este străin,pentru că acestea au fost dovedite în timp de către mai mulţi specialişti în fitoterapie. Se poate folosi intern,ca tinctură,ceai sau capsule,cât şi extern,sub formă de comprese,infuzie pentru spălături locale ori aplicaţii de frunze proaspete.

Iată,aşadar,câteva tratamente cu rădăcină de brusture!

Tratamente cu rădăcină de brusture-remediu în cazul diabetului

Cea mai importantă acţiune a rădăcinii de brusture este în diabetul. Fitoterapeuţii recomandă persoanelor suferinde o cură de 2-3 căni de ceai din rădăcină de brusture zilnic,timp de 2 săptămâni. Se mai poate folosi şi decoct,din 2 linguriţe de rădăcină (fărâmiţată cât mai mărunt) la o cană de apă şi se beau 2 căni pe zi. Diabeticii pot urma şi o cură cu tinctură de brusture,timp de o lună şi jumătate,când se ia câte o linguriţă de 4 ori pe zi,după masă. Dar,în  cazul acestor cure îndelungate,este recomandat acordul şi consultul unui medic specialist care să monitorizeze nivelul glicemiei,existând riscul unei hipoglicemii.