Sunt extrem de sănătoase, conţin proteine, fibre, zinc, omega 3 şi au marele avantaj că le poţi adăuga în aproape orice preparat. Sunt o sursă excelentă pentru energie şi reprezintă unul dintre inamicii de temut ai kilogramelor în plus.

Iată care sunt seminţele pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi, potrivit secretele.com.

1. Seminţe de dovleac

Probabil că nu ştiai, însă seminţele de dovleac sunt cele care care te ajută să slăbeşţi, asta dacă le consumi în fiecare zi. Seminţele de dovleac au mult mai mult zinc, care te ajută să arzi şi mai multe calorii. Zincul are un rol extrem de important în ceea ce priveşte arderea caloriilor, îţi creşte masă musculară, dar îţi şi menţine glicemia stabilă. Pe lângă zinc, seminţele de dovleac mai conţîn şi magneziu, care te ajută să în ceea ce priveşte stările de anxietate. Ele sunt bune şi pentru sistemul digestiv.

Citeşte şi: Dieta cu piersici - Slăbeşti cinci kilograme, în cinci zile, fără să te înfometezi

2. Seminţe de cânepă

Semitele de cânepă au un dublu efect asupra organismului tău. În primul rând, 3 linguriţe de seminţe de cânepă conţîn 12 grame de proteine şi omega 3 care te ajută să arzi calorii. În acelaşi timp, ele te ajută şi în ceea ce priveşte inflamatiile. Sunt o sursă excelenţă de a-ţi păstra energia.

3. Seminţe de chia

Probabil că deja ai inclus în dietă pe care o urmezi seminţele de chia, care sunt foarte bune pentru scăderea în greutate. Dacă nu ştiai până acum, seminţele sunt bogate în fibre, omega 3, magneziu, potasiu, fier. Le poţi mânca într-o mulţime de combinaţii, precum în smoothie-uri sau poţi chiar face budincă din seminţe de chia. De asemenea, ele te ajută şi să nu îţi mai fie foame pe parcursul zilei.

4. Seminţe de floarea soarelui

Seminţele de floarea soarelui sunt foarte bune dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus, însă cel mai important este faptul că le poţi mânca oricând. Ele sunt bogate în vitamina E, care acţionează precum un antioxidant extrem de puternic pentru combaterea toxinelor şi a inflamaţiilor. Magneziul este foarte eficient şi în ceea ce priveşte sistemul nervos şi te ajută să arzi mult mai multe calorii. Pe lângă asta, seminţele de floarea soarelui conţîn proteine, fibre, dar şi vitamina B, care sunt esenţiale dacă vrei să arzi mai multe calorii.

Citeşte şi: Cum topeşti până la 15 kilograme, în trei săptămâni

5. Seminţe de in

Seminţele de în sunt o sursă excelenţă de omega 3 care te ajută în ceea ce priveşte reglarea insulinei din organism. Ele conţîn fier, proteine şi mai multe tipuri de fibre. Sunt o sursă foarte bună de fitoestrogeni, care reacţionează la fel că un alt tip natural de estrogen. Un consum ridicat de seminţe de în previne atacurile de panică.