Sfaturi de frumuseţe de prin lume adunate
Indiferent de cultura din care provin, femeile acordă atenţie îngrijirii şi menţinerii frumuseţii lor. Şi, conform zicalei “Câte bordeie, atâtea obiceiuri", fiecare comunitate are propriul ei ritual cosmetic, pentru care foloseşte produse locale populare. Să descoperim în ce constau acestea!
California: Ulei de seminţe de struguri pentru un ten hidratat
În cel mai însorit stat din America, după stoarcerea strugurilor, seminţele sunt recoltate şi transformate în ulei. După acest ulei se dau în vânt americancele, datorită conţinutului său bogat în acizi graşi esenţiali Omega-6 şi vitamina E, substanţe care ajută la combatarea radicalilor liberi şi care susţin bariera pielii împotriva factorilor oxidanţi din aer. Americancele folosesc acest ulei pe post de cremă hidratantă, de loţiune demachiantă sau ca scrub pentru piele, amestecându-l cu zahăr brun.
Hawaii: Sare de mare pentru îngrijirea scalpului
Femeile de pe această insulă sunt invidiate pentru părul lor lung şi lucios. Secretul lor? Sarea de mare. Un păr rezistent şi sănătos începe cu o îngrijire atentă a scalpului, dar, din păcate, numeroasele produse cosmetice folosite pentru păr au efecte contrare: mătreaţă, dezechilibru al nivelului pH-ului şi eliminarea uleiurilor naturale de la nivelul scalpului. Un scrub al scalpului cu sare de mare, o dată pe săptămână, te ajută să obţii acel volum şi acea strălucire naturală pe care le-ai pierdut. Pentru mai multă eficienţă, poţi folosi un amestec cu sare de mare, oţet de mere şi ulei de cocos.
Mai citeşte şi: Ce-i dai copilului să mănânce ca să fie isteţ
India: Pudră de turmeric pentru un chip luminos
Această plantă bogată în substanţe nutritive şi antiseptice este folosită de indience pentru îngrijirea pielii şi părului. Pasta din praf de turmeric, aplicată pe faţă şi pe corp, exfoliază blând şi redă acea strălucire naturală. Asta, deoarece curcuminul din turmeric este o substanţă care contribuie la revigorarea pielii obosite, îmbunătăţind circulaţia sangvină locală şi echilibrând pH-ul pielii. Mai mult, pentru că turmericul stimulează circulaţia sângelui, sunt atenuate cearcănele şi inflamaţia facială.
Franţa: Suc de lămâie pentru sănătatea unghiilor
Culorile foarte intense ale lacului de unghii au efecte nocive asupra nuanţei şi texturii naturale ale acestora. Pentru a reda unghiilor aspectul sănătos şi a îndepărta reziduurile de culoare, franţuzoaicele folosesc următorul truc: după ştergerea ojei cu acetonă, înmoaie vârful degetelor într-un bol cu suc de lămâie proaspăt stors, timp de 10-15 minute. Aşa vei avea unghiile mai sănătose şi cu un aspect mai plăcut, fără să mai fie nevoie să foloseşti pila.
China: Apă de orez împotriva îmbătrânirii
Orezul este cel mai popular aliment din China, însă puţini se aşteptau ca femeile să îl folosească şi în ritualul lor de înfrumuseţare. Ei bine, femeile din această ţară folosesc apa în care înmoaie orezul pentru clătitul feţei. Mineralele şi vitaminele transferate din orez în apa în care este ţinut hrănesc pielea şi o ajută să se apere de radicalii liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură. După ce speli orezul de impurităţi, înmoaie-l în apă plată, timp de o jumătate de oră, apoi strecoară apa şi spală-te pe faţă.
Brazilia: Suc de morcovi pentru un bronz sănătos
Cum soarele începe ,,să ne ajute” în acest sens, ai putea să te inspiri din secretul braziliencelor pentru un bronz uniform şi plăcut vederii. Este vorba de sucul natural de morcovi, bogat în pigmentul organic beta-caroten, care te ajută să îţi pregăteşti pielea pentru expunerea la soare. Mai mult, beta-carotenul se transformă în vitamina A, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, după bronzare. Braziliencele ştiu, deja, asta şi obişnuiesc să bea suc proaspăt de morcovi înainte de a merge la plajă sau de a face activităţi în aer liber.
Mai citeşte şi: 5 obiceiuri care îţi afectează pielea