Sunetul mării

Faimosul chef britanic de bucătărie moleculară, Heston Blumenthal, a creat unul dintre cele mai spectaculoase feluri de mâncare din lumea gastronomiei de cinci stele, aşa numitul „Sunetul mării”. Este vorba de peşte şi fructe de mare servite pe „nisip” obţinut din legume, pesmet şi mirodenii şi învelit într-un val de spumă cu gust de iarbă de mare. Iar totul acompaniat de o pereche de căşti pentru a asculta pescăruşi şi valuri zdrobindu-se de stânci în timp ce te delectezi cu delicatesea marină.

Ei bine, dacă eşti o persoană gurmandă, şi tu te poţi aventura în a încerca tot felul de reţete noi, fie neaoşe, fie internaţionale. Iar dacă nu ai la îndemână o carte de bucate care să te inspire, Internetul este plic de reţete care mai de care mai extravagante, mai delicioase şi mai surprinzătoare. Mai mult, îţi poţi documenta efortul, experenţa şi produsele finite şi le poţi împărtăşi cu prietenii sau începe chiar un blog pe această temă.

Citeşte şi: 10 activităţi de interior pe care le putem desfăşura împreună cu cei mici

Doi paşi înainte şi doi înapoi

Ai iubit dintotdeauna dansurile latine, dar n-ai avut niciodată timp de ele? Acum ai! Chiar dacă nu ai un partener lângă tine şi chiar dacă tu consideri că ai două picioare stângi când vine vorba de dans, poţi învăţa câteva mişcări ritmice. Pe lângă faptul că este o activitate cât se poate de amuzantă, este şi o modalitate foarte sănătoasă de a te menţine în formă la domiciliu. Iar Internetul este, şi în acest caz, plin de cursuri online gratuite. Desigur, poţi alege orice fel de dans îţi pofteşte inima. Alternativ, poţi încerca exerceţii aerobice sau yoga. Important este să practici cel puţin 30 de minute de mişcare care să-ţi facă plăcere, zilnic.

Banane albastre

Când vine vorba de imaginaţie şi de creativitate, nu există limite. Orice este posibil, chiar şi banane albastre. Şi tu îţi poţi da frâu liber imaginaţiei dacă ai la îndemână câteva creioane colorate. Desenul sau pictura sunt printre cele mai agreabile metode de a-ţi umple timpul. Atunci când intri în lumea imaginaţiei uiţi de trecerea timpului iar, în plus, astfel de activităţi creatoare sunt ideale pentru reducerea stresului de orice fel. Şi nu doar desenul sau pictura, ci orice fel de lucru manual, fie el croşetat, gravură sau fotografie, pot fi la fel de benefice minţii şi spiritului.

Turul muzeelor

Cum o vizită la muzeu sau la teatru nu mai este, deocamdată, indicată, putem face acest lucru virtual. Tot mai multe muzee şi săli de expoziţie din lume şi din România şi-au deschis „porţile” pe platformele online, unde pot fi vizitate de oricine. Şi nu doar instituţiile de artă plastică, ci şi teatrele şi operele au început să facă acest lucru. Opera Metropolitană din New York, de exemplu, transmite, începând de săptămâna aceasta, cele mai populare spectacole ale sale din ultimii 14 ani. Toate aceste transmisiuni online sunt gratuite.

Combinări de „n” luate câte „k”

Nu trebuie să fie neapărat matematică, dar te poţi folosi de acest timp în plus pentru a învăţa ceva nou. Poate să fie o doctrină filozofică, limba arabă sau fizica cuantică. Poţi învăţa să meditezi sau să citeşti o partitură muzicală. Aşa cum mişcarea fizică îţi menţine corpul sănătos, exerciţiile intelectului îţi păstrează mintea sănătoasă. În plus, când înveţi ceva nou, ai o stare de bine, de împlinire, ceea ce te ajută să te relaxezi. Alege ceva care-ţi place şi alocă-i noii activităţi cam două ore pe zi, ideal în acelaşi timp al zilei.