În plus, bogate fiind în fibre, aceste alimente delicioase te ajută să îţi detoxifici organismul într-un mod eficient, fără să
te înfometezi. Căpşunile sunt alcătuite din apă într-un procent de 91%, restul fiind carbohidraţi (7,7%), proteine (0,7%)
şi grăsimi naturale (0,3%).
 
 
În prima zi a acestui plan alimentar este recomandat să consumi circa 1,5 kg de căpşuni, o cantitate pe care o vei mânca pe toată perioada zilei, împărţită la trei mese. Cea mai mare porţie trebuie mâncată la masa de prânz, iar celelalte două, mai mici, ca gustări. Completează cu o cantitate mare de apă sau ceai slab.
Începând cu a doua zi, poţi include şi lactate în meniul tău, iar în a treia, este necesar să pregăteşti corpul pentrurevenirea la o alimentaţie normală, adăugând carbohidraţi precum cerealele, legumele sau orezul. Este o dietă care dă rezultate după doar trei zile, în sensul că te ajută să-ţi cureţi organismul şi să slăbeşti eficient.
 
Contrar părerii generale, căpşunile conţin cel mai scăzut nivel de zahăr la o porţie (opt fructe medii), şi anume doar şapte grame, comparativ cu alte fructe populare, precum portocalele, bananele sau merele. Portocala pierde teren în faţa acestui fruct şi în ceea ce priveşte conţinutul de vitamina C, o porţie de căpşuni îmbogăţind organismul cu 140% din necesarul zilnic de astfel de antioxidant.

Dieta cu căpşuni: un plan alimentar pentru 3 zile

E drept că o dietă care se bazează doar pe consumul acestor fructe este extremă şi poate avea efecte adverse precum afecţiunile digestive, de aceea este necesar sfatul medicului înainte de a o urma. Mai puţin riscantă este varianta care combină căpşunile cu alimente complementare, fără a depăşi un total de 1.500 de calorii pe zi, pentru a reuşi să dai jos kilogramele nedorite. Dacă acest plan alimentar este de scurtă durată, de doar trei zile, vorbim mai mult despre avantaje şi mai puţin despre riscuri.

Dieta cu căpşuni: idee de meniu 

Ziua 1 (doar căpşuni)
Mic dejun: 350 g de căpşuni şi apă plată
Gustare: 150 g de căpşuni
Prânz: 500 g de căpşuni
Gustare: 250 g de căpşuni
Cină: 450 g de căpşuni
 
Ziua 2
Mic dejun: salată cu căpşuni,
mere şi ananas, şi brânză de tip caş
Gustare: 1 smoothie cu căpşuni
Prânz: 150 g de căpşuni şi brânză de vaci
Gustare: 1 iaurt cu căpşuni proaspete
Cină: 150 g de căpşuni
şi brânză mascarpone
 
Ziua 3
Mic dejun: 150 g de căpşuni,
cereale de ovăz şi lapte
Gustare: 1 iaurt cu căpşuni proaspete
Prânz: paste cu brânză (caş)
şi 150 g de căpşuni
Gustare: 1 smoothie cu căpşuni
Cină: brânză de vaci pe 1 cartof copt
şi 1 porţie mică de căpşuni.
 

Ştiai că: ...o porţie de 8 căpşuni de mărime medie conţine:

- 45 de calorii
- 140% din necesarul zilnic
de vitamina C
- 12% din necesarul zilnic de fibre
- 8% din necesarul zilnic
de acid folic
- 6% din necesarul zilnic de potasiu
- 7 g de zahăr?