Una dintre principalele întrebări care necesită un răspuns este dacă stevia are gust de zahăr? Nu chiar, de fapt, dieteticianul Leah Kaufman explică pentru thehealthy.com, că „nu vei obţine niciodată un înlocuitor de zahăr care să aibă exact gustul zahărului‟. Stevia provine dintr-o plantă dulce, însă nu suficient, aşa că este amestecată cu un agent mai voluminos, cum ar fi eritritolul sau dextroza (glucide din porumb), ceea ce îi conferă un gust mai dulce, aspect şi textură ca ale zahărului.

Când stevia a cucerit industria alimentară din toată lumea, în piaţă erau deja o mulţime de subtituenţi pentru gustul dulce. Însă nicinul nu intra în categoria natural. Mai mult, înlocuitorul zahărului pe bază de stevia nu avea calorii şi era până la de 300 de ori mai dulce ca zahărul. Aceasta super calitate a fost exact ceea ce voiau să audă comercianţii, dar şi marea de oameni cu probleme de greutate. Cu toţii sperau că stevia ar putea ajuta curele de slăbire, fără a sacrifica gustul şi că va juca un rol în gestionarea diabetului.

Ce este stevia

Ceea ce găsim în magazin este un derivat din planta sud-americană Stevia rebaudiana, care conţine glicozide şi steviol. Substituentul de zahăr este utilizat pentru a îndulci băuturi, deserturi, gume de mestecat, produse de patiserie, bomboane, iaurturi.

Cât de sănătoasă este