Sprâncene perfecte în 5 paşi
Forma sprâncenelor este foarte importantă pentru fizionomie, îşi poate schimba în totalitate înfăţişarea. Îngrijeşte-le ca la carte, pentru ca ele să se armonizeze frumos cu restul trăsăturilor tale.
Încadrează faţa şi subliniază privirea, fiind influenţate, de-a lungul timpului, de modă. Dacă în anii ’20 sprâncenele erau rase şi redesenate printr-o linie subţire, care dădea un aer dramatic, acum în tendinţe se află sprâncenele mai groase, cu aspect cât mai natural.
1.Tunde-le, pentru un aspect îngrijit
De multe ori, simpla tundere a sprâncenelor le oferă un aspect îngrijit, definindu-le mai bine. În plus, o dată tunse, chipul va căpăta un plus de luminozitate. Acest procedeu poate fi făcut şi acasă, cu puţină grijă şi îndemânare. Limitează porţiunea de la capătul interior al sprâncenelor, apoi piaptănă-le în sus. Tunde vârfurile delicat, folosindu-te de o foarfecă pentru păr, orientată cu lamele către nas. Piaptănă apoi în jos porţiunea din sprânceană cu fire orizontale, până la punctul de inflexiune al acesteia, şi tunde-le în acelaşi mod. Procedează la fel cu firele dinspre coadă.
2.Pensează-le, ţinând cont de forma feţei
Grosimea sprâncenei este dictată în primul rând de forma feţei şi de trăsături, şi nu de ceea ce se poartă. Sprâncenele subţiri se potrivesc mai bine unei fizionomii delicate, cu fruntea şi ochii mici, în timp ce trăsăturile puternice şi o frunte mai lată vor fi încadrate mai bine de o pereche de sprâncene mai groase. Dacă vrei însă o schimbare radicală, lasă-te pe mâna unui specialist, pentru cele mai bune rezultate.
3.Machiază-le cu grijă
Poţi atinge forma sau grosimea dorită prin aplicarea unui fard de sprâncene sau a unui creion de contur, într-o nuanţă cât mai apropiată de cea naturală. Ţine cont de faptul că extremităţile sunt mai puţin intense decât interiorul, astfel încât vor avea nevoie de mai puţină culoare. Piaptănă cu grijă sprâncenele cu o periuţă curată şi examinează golurile pe care vrei să le maschezi. Umple-le cu ajutorul creionului, trasând liniuţe fine, în direcţia creşterii firului de păr. Apasă delicat şi trasează linii mai groase la bază şi mai estompate către vârfuri, pentru un aspect natural. La final, aplică puţină pudră pentru sprâncene, cu ajutorul unei pensule speciale, şi un strop de ceară fixatoare, pentru a-şi păstra forma cât mai mult.
4.Foloseşte ulei de ricin, pentru creştere
Dacă eşti nemulţumită de forma sprâncenelor tale sau le-ai vrea mai groase, uleiul de ricin este un ingredient natural la îndemână. Grăbeşte creşterea sprâncenelor şi întăreşte-le firul de păr. Aplică toată suprafaţa sprâncenelor, cu ajutorul unui beţişor de urechi sau a unei dischete demachiante, o cantitate mică de ulei de ricin, şi lasă aşa peste noapte. Repetă tratamentul în fiecare seară, o lună. Acidul ricinoleic accelerează creşterea firului de păr.
5.Hidratează-le cu o cremă hrănitoare
E posibil să ai tendinţa de a evita zona sprâncenelor când aplici pe ten o cremă hidratantă. Nu uita însă că acestea acoperă o porţiune de piele care se poate usca şi descuama din cauza îngrijirii necorespunzătoare, ducând chiar la apariţia mătreţii. Cremele cu vaselină hidratează în profunzime, creînd o barieră protectoare împotriva factorilor agresivi de mediu.
Trucuri CPF
Pentru a conferi lungime unei feţe rotunde, alege o formă a sprâncenelor mai arcuită şi ascendentă. Tot sprâncenele uşor arcuite, de grosime medie, se potrivesc cel mai bine şi unei feţe pătrate, cu linia mandibulei pronunţată.
Forma ochilor poate fi corectată printr-o pensare corectă. Mărind distanţa dintre sprâncene, vei crea impresia că ochii sunt mai depărtaţi decât în realitate. Micşorând distanţa dintre ele şi îngroşându-le punctul de pornire, ochii tăi vor părea mai apropiaţi.
Sfat CPF
Fie că foloseşti sau nu un fard special pentru conturarea lor, sprâncenele trebuie demachiate în fiecare seară, la fel ca restul feţei. Procedeul ajută la îndepărtarea impurităţilor şi a prafului şi împiedică, totodată, căderea firelor.