Alege câinele care ţi se potriveşte

1 47446 original jpg jpeg

Jucăuş sau mai leneş, de dimensiuni mari sau mici, agresiv sau foarte alintat din fire, câinele pe care îl alegi spune ceva despre personalitatea ta. Alege-l astfel încât să se acomodeze cu caracterul şi stilul tău de viaţă.

Pe aceeaşi temă:

Trucuri ca să-l îngrijeşti mai bine

Ce rasă de câine să-ţi alegi?

"Călătoresc tot timpul"

Dacă eşti o persoană ocupată şi mereu pe drumuri,este bine să-ţi îndrepţi atenţia către rasele mici de câini,cum ar fi chihuahua,yorkshire sau pechinez. Graţie staturii lor mici,aceştia nu ocupă mult spaţiu şi te pot însoţi fără să-i deranjeze pe ceilalţi pasageri şi fără să fie nevoie să le plăteşti călătoria. În plus,ei se adaptează uşor cu mediile noi şi le poţi ghida uşor mişcările. Cu toate acestea,este bine să ai mereu la tine certificatul de origine (pedigree) şi carnetul de sănătate care să ateste că animăluţul este vaccinat.

"Nu am autoritate"

În viaţa de zi cu zi îţi vine greu să-ţi prezinţi punctul de vedere şi nu eşti o maestră în a te impune în faţa celorlalţi? În acest caz,poţi opta pentru o rasă docilă,cum ar fi labradorul,golden-retrieverul sau bichonul. Aceştia nu opun rezistenţă când le dai o comandă şi vor să-ţi fie tot timpul pe plac. Cu toate acestea,nu-l lăsa să facă orice doreşte. În caz că nu ştii cum să-l dresezi,încearcă să citeşti câteva sfaturi despre cum să-l faci să te asculte sau roagă un medic veterinar să te ajute.

"Iubesc sportul"

Eşti o persoană plină de viaţă,adori să te plimbi şi să faci mişcare? Ei bine,în acest caz ai nevoie de un câine energic şi jucăuş,care să fugă alături de tine. Îndreaptă-te către ciobăneşti sau câini de vânătoare care nu stau locului o clipă şi le place să facă tot felul de activităţi alături de stăpân. Cu aceştia nu ai parte de plictiseală,întrucât vor să li se acorde atenţie tot timpul.

"Am copii"

În acest caz,nu contează foarte mult talia sau starea de spirit a animăluţului,deoarece în cele mai multe cazuri sunt afectuoşi cu cei mici. Poţi să-ţi iei atât un căţel de talie mică,cât şi rasă docilă,dintre cele prezentate mai sus. Evită să adopţi un căţel de pe stradă,dacă nu-i cunoşti trecutul şi felul în care reacţionează în diferite situaţii. Nu este recomandat să laşi un copil mai mic de opt ani singur cu câinele.

"Îmi place liniştea şi nu am prea mulţi bani"

Dacă eşti o persoană comodă,caută un câine căruia să-i placă viaţa de apartament,cum ar fi bichonul sau canishul. Este de ajuns să-l scoţi o dată pe zi afară ca să-l mulţumeşti. Pentru un buget redus,poţi alege un câine care să nu fie neapărat de rasă,dar care să fie vaccinat şi sterilizat la timp.