Cine este mai inteligent, pisica sau câinele?

1 47362 original jpg jpeg

Iată o întrebare veche de când lumea, o încleştare pe muchie de…..mustaţă, unde cel mai inteligent va câştiga. Vom analiza în detaliu caracterul fiecărei specii, le vom compara şi vom declara un învingător la puncte. Dar lupta se anunţă crâncenă.

Categoria CREIER

Prima lovitură năucitoare a câinelui,un creier de minim 65 de grame faţă de un maxim de 25 la pisică.

Totuşi,fiecare organ este în funcţie de talia animalului,dar pisica chiar şi prin analiza comparativă nu întrece câinele.

Însă cursa se reechilibrează,pisica are în acest creier mic peste 300 de milioane de neuroni funcţionali,pe când câinele doar 160.

Categoria ATAŞAMENT

Se ştie de ceva vreme că pisicile nu sunt atât de manifeste în dragostea lor faţă de stăpân,tind să părăsească greu mediul în care se simt protejate.

Pe când câinele încă de la vârste mici,va alege mai repede compania unui om decât compania unui alt câine şi va urma toată viaţa stăpânul,pe când o felină va fi mai puţin afectată de prezenţa sau absenţa stăpânului.

În mod clar,câinele este cel mai bun prieten al omului în timp ce pisicul va toarce de pe calorifer şi va privi impasibil.

Categoria POPULARITATE

Se consideră că în acest moment există în lume 204 milioane de pisici şi 173 de milioane de câini. Iată că pisicile revin la egalitate de puncte.

Categoria DOMESTICIRE

Câinele revine în avantaj,cu date istorice mai vechi de 135.000 de ani,pe când la pisică ne situăm undeva acum 9.500 de ani,adică pisicul a venit mult mai târziu pe lângă noi.

Categoria PUTERE DE ÎNŢELEGERE

Câinele se pare că poate înţelege până la 200 de cuvinte,urmăreşte expresiile faciale şi atribuie importanţă anumitor gesturi ale stăpânului.

Şi pisica înţelege cuvinte şi gesturi,totuşi la testul final,şi anume cum recuperează fiecare dintre animale alimente dintr-un loc inaccesibil,ei bine pisica se va chinui la nesfârşit pe când câinele va cere ajutorul stăpânului. Asta da inteligenţă,un animal care schimbă regulile jocului!

Categoria VOCALIZĂRI

Se pare că în decursul timpului,câinele a dezvoltat un adevărat vocabular prin lătrat,tocmai pentru a comunica cu omul prin diferenţă faţă de lup,care nu prea latră.

În schimb,pisica se pare că poate emite sunete cu efect subliminal,având aproximativ aceeaşi frecvenţă ca şi scâncetele copilului.

Categoria ANTRENAMENT

Nici nu încape discuţie,aici discutăm doar despre câini,ei au dorinţa şi se pretează din plin dresajului.

Categoria UTILITATE

Hm! greu,totuşi,un câine poate vâna,proteja,asista un om cu diferite deficienţe,poate aduna turma de vite sau oi,găseşte oameni sub dărâmături,bombe şi droguri în maşini şi locuri ascunse şi mai este şi angajat permanent al circului. Pisicile sunt bune şi ele dacă avem şoricei în casă sau suntem foarte stresaţi.Şi acum câştigătorul,ei bine răspunsul e simplu,fiecare dintre noi vom considera că ce avem acasă este cel mai inteligent şi mai frumos cu putinţă şi chiar aşa şi este.

Aşteptăm întrebările dvs. la adresa:

urgente_veterinare

9331@yahoo.com