De ce este bine să ai un animal de companie

1 47527 original jpg jpeg

Uneori te simţi singură, deprimată sau pur şi simplu te plictiseşti. Te-ai gândit că ai putea să treci mai uşor peste aceste momente neplăcute cu ajutorul unui animăluţ de companie? Fie că alegi un câine, o pisică, un peştişor colorat sau un hamster, iată cinci motive ca să-l adopţi.

Este fidel

Dacă treci printr-o perioadă în care nu mai ai încredere în oameni,este timpul să-ţi iei un animal de companie. După o trădare,de foarte multe ori te simţi singură am simţi singură,darun câine sau o pisică îţi vor dovedi că mai există loialitate.Un animal de casă,în special un caine,va fi mereu credincios şi-ţiva oferi afecţiune necondiţionată.

Te face mai responsabilă

Un animal de companie este asemenea unui copil,zilnic trebuie să-i acorzi atenţia şi afecţiunea ta.Un câin,o pisică sau un hamster nu va ţine niciodată cont că stăpâna lui este deprimată sau tristă,el va „ţipa" după mâncare, va vrea să te joci cu el. Şi da, va trebui să te dai jos din pat, să ai grijă de prietenul tău cu blăniţă.Cu această responsabilitate, te vei putea gândi la altceva în afară de problemele tale.

Îţi redă încrederea în tine

Să ai un animal de companie nu este deloc uşor, fie că este un peşte care stă într-un acvariu, fe că este un căţel pe care trebuie să-l scoţi de cel puţin trei ori pe zi afară. De acee, te va ajuta să-ţi recapeţi încrederea în tine. Fiindcă, uneori, în momente de depresie te simţi inutilă. Când îţi vei vedea căţelul zburdând prin parc, o să te bucuri alături de el. " Uite,sunt ăn măsură să am grijă de patrupedul meu,înseamnă că nu sunt atât de inutilă pe cât îmi imaginam".

Îţi oferă afecţiune

Cum să rezişti să nu zâmbeşti atunci când pisica ţi s-a aşezat în braţe, se uită nevinovat la tine şi începe să toarcă? În acele momente, cu siguranţă îţi vor dispărea toate gândurile negre. Acea mingiuţă de blană umple întotdeauna golul din sufletul tău.

Te relaxează

Este dovedit! Nimic nu poate fi mai plăcut şi mai liniştitor decât să urmăreşti peştişorii coloraţi cum înoată prin acvariu. Un sentiment de linişte te va cuprinde instantaneu atunci când le vei urmări mişcările,printre plantele din acvariu.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg