«Peştişorul auriu» moare în apă prea puţină

1 46792 original jpg jpeg

Nu ne îndeplineşte trei dorinţe, în schimb ne poate însenina ziua. Este micuţ, frumos şi destul de inteligent pentru un peşte. Are însă şi sensibilităţile lui, astfel că trebuie să învăţaţi să-l îngrijiţi cu atenţie.

Peştişorul de aur,sau ştiinţific numit Carassius Auratus,este poate cel mai răspândit peşte ornamental,având origini asiatice şi dimesiuni variabile. Pe măsură ce creşte în vârstă,creşte şi în dimensiuni şi se aşteaptă să trăiască în captivitate în jur de 4-5 ani,în funcţie de condiţiile de viaţă.

Ceea ce este de ştiut despre acest peşte este că,aşa cum le spune şi numele ştiinţific,sunt practic crapi,dar care în timp au fost selectaţi pe baza unei mutaţii care le determină coloritul specific.

Poate fi ţinut atât în acvarii cât şi în bazine exteioare. Totuşi,pentru faptul că excreţiile acestui peşte se acumulează foarte repede,o cantitate mică de apă în spaţiul unde este ţinut poate favoriza aşa numita “moarte subită a peştilor”.

Excreţiile acumulate produc toxine periculoase pentru metabolismul locuitorilor acelui spaţiu. Moartea mai apare şi în cazurile în care temperatura apei variază brusc. Apa trebuie să fie mereu la un standard ridicat de calitate,să fie mereu curată şi ventilată,cunoscut fiind faptul că fiecare peşte auriu necesită între 30 şi 70 de litri de apă.

Apa poate fi menţinută la temperatura camerei,dar nu mai puţin de 10-13 grade,peştele având un optim de confort apropiat omului şi anume de 25 de grade.

Ceea ce este mai interesant la peştişorul auriu este că,în timp,poate să-şi schimbe culoarea,devenind gri în condiţiile unei lumini insuficiente. Aşadar nu reduceţi lumina disponibilă acvariului dacă nu vreţi ca peştişorul de aur să se „transforme”.

Ştie cine se apropie de acvariu

Ştiinţific s-a constatat că acest peşte are o memorie destul de bună şi,în timp,poate manifesta un comportament modificat în funcţie de persoanele ce se apropie de acvariu. Deci,sunt semne de inteligenţă aparte pentru această specie.

Şi,ca un ultim sfat,nu uitaţi,peştişorul de aur nu stă într-un bol de sticlă,aşa cum îl cunoaştem din vechile filme de la Hollywood,ci într-un acvariu mare,bine ventilat şi îngrijit.

Ar mânca non-stop

Cât credeţi că mănâncă un peştişor de aur? Ei bine,mult,foarte mult,de fapt nu se opreşte din mâncat niciodată,ceea ce îi poate fi fatal. Aşa că în captivitate,proprietarul trebuie să ştie că hrănirea are loc de două ori pe zi,iar cantitatea este variabilă în funcţie de cât de mult poate un peşte să mănânce în decursul a 4-5 minute.

Excesul de hrană trebuie combătut şi este identificat prin excesul de fecale produse,care în anumite condiţii chiar pot rămâne ataşate de cloacă. Hrana pentru un peştişor de aur o găsiţi în pet-shopuri. Aşteptăm întrebările dvs. la adresa:urgente_veterinare9331@yahoo.com



Recente

Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg