Pisicile care aduc noroc

1 48219 original jpg jpeg

Deşi au o denumire care sună exotic, pisicile Calico nu sunt o rasă aparte. Ele intră în categoria pisicilor tricolore, cu pete de alb, roşcat-portocaliu şi de negru.

Pisicile domină!

Asta pentru că,din 3.000 de pisici Calico,doar una este mascul. Pisicile au doi cromozomi X,iar masculii,un cromozom X şi unul Y. Masculii Calico sunt anomalii genetice (au cromozomi XXY) şi,de aceea,sunt sterili şi foarte rari.

Pisicile "ţestoase"

În mod normal,cele trei culori sunt bine delimitate,nu se amestecă. Când procentul de blană albă este mic şi combinaţia de blană portocalie şi albă nu este delimitată,pisica se numeşte „tortoiseshell” („carapace de broască ţestoasă”).

O altă variantă a pisicilor Calico este cea pastelată,la care portocaliul este de fapt un bej sau un galben-deschis,iar petele negre sunt cu tentă bleumarin sau gri.

Protejează casa

Se spune că pisicile Calico aduc noroc. În Japonia există credinţa că aceste pisici protejează casa şi pe marinarii aflaţi pe mare. De aceea,la bordul vaselor japoneze vei găsi cel puţin un exemplar. Indiferent dacă aduc sau nu noroc,pisicile Calico sunt un accident genetic fericit,foarte frumoase,cu o „peticeală” artistică.