Puii de găină se simt bine la 30 de grade C

1 47341 original jpg jpeg

Există o lungă tradiţie populară în ceea ce priveşte îngrijirea puilor de găină. Atunci când sunt abia ieşiţi din ou, extrem de sensibili, dar şi de drăgălaşi, aceşti pui de găină au nevoie de tot ajutorul nostru.

Trebuie să avem locuri special amenajate,să-i obişnuim cu locul de hrănire cu locul de adăpare,să-i vaccinam şi să le asigurăm indici de temperatură şi lumină propice unui start sănătos în viaţă.

Astfel,trebuie să ştim că în prima zi după eclozionare,puii trebuie vaccinaţi neapărat pentru boala Marek,boală tumorală cauzată de un virus. Vaccinarea e făcută de un tehnician veterinar sau se poate pune pe cioc o soluţie-medicament.

Tot în prima parte a vieţii,din cauza situaţiei epidemiologice din ţara noastră,sunt necesare una sau mai multe vaccinari împotriva pseudopestei aviare.

Puilor le place căldura şi sunt foarte sensibili,atunci când sunt mici. Nu-i scoateţi afară în prima zi de viaţă. Ei au nevoie de circa 30 de grade Celsius pentru a se simţi bine.

În locul unde stau puişorii trebuie să avem o sursă de căldură,aceasta fiind reprezentată de un bec infraroşu la circa 35-40 cm de sol.

În plus,nu trebuie să lăsăm curenţii de aer să fie prezenţi în locul în care ţinem puişorii,dar totuşi ventilaţia să fie una optimă,iar igiena să fie strictă. Pentru aceasta,putem ţine puişorii pe talaj sau pat de hârtie care să fie înlocuit imediat ce se murdăreşte sau devine umed.

Se hrănesc cu cereale mărunţite

Puii trebuie să mănânce ceva în prima zi de viaţă. Pentru aceasta,trebuie să punem în hrănitor mâncare specială,iar de jur împrejurul acestuia să presărăm o parte din hrană,ca şi cum ar fi o urmă pe care puii să o urmeze. Hrana e formată din făină de mălai şi cereale mărunţite,puţin umede,pe care le puteţi combina cu praf din coajă de ou,o bună sursă de calciu.

Verdeţuri li se dau abia după două-trei săptămâni. În prima zi,apa trebuie şi ea făcută cunoscută puilor prin atingerea acesteia cu ciocul fiecăruia dintre puişori. După câteva zile de la eclozionare trebuie să adăugăm în hrană suplimente minerale care să susţină creşterea.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg