Alegerea culorilor pentru pereţi. 5 sfaturi pentru amenajări interioare cu gust

1 67248 original jpg jpeg

Alegerea culorilor pentru pereţi poate fi destul de dificila, iti poate da ceva dureri de cap si de aceea ne-am gandit sa venim in ajutorul vostru cu 5 sfaturi pentru amenajări interioare cu gust.

Casa trebuie să fie locul de întâlnire a familiei,locul de relaxare,unde să îţi placă să îţi petreci timpul cu cei dragi. Chiar dacă nu culorile pereţilor din propriile case ne fac fericiţi,acestea pot contribui la starea noastră de bine. De aceea este important să amenajăm casa cu gust şi după preferinţele fiecăruia.

Alegerea culorilor pentru pereţi-Iată 5 sfaturi care să te ajute atunci când alegerea culorilor pentru pereţi îţi dă bătăi de cap

1-Important este să nu te mai focusezi pe nuanţe şi culori,ci încearcă să elimini culorile care nu îţi plac şi pe care nu le vrei pe pereţii casei tale. De obicei,ar trebui să rămâi cu una-două culori preferate pentru casă,la care probabil nici nu te gândeai înainte de a începe să vezi ce culori preferi şi ce culori trebuie să elimini.

2-Apoi,trebuie să hotărăşti repede ce culoare şi nuanţe sau tonuri vrei să foloseşti în toată casă. Trebuie să alegi un motiv,o temă. De exemplu,dacă într-o cameră vrei un bej cu nuanţă subtilă de verde şi vrei să faci următoarea cameră albastru-gri,alege un albastru-gri cu o uşoară nuanţă de verde. Aşadar,este bine să te gândeşti la o singură culoare pentru casă,apoi poţi adăuga nuanţe şi tonuri care să se potrivească. Oricum,mare atenţie la nuanţe şi tonuri,acestea se pot schimba în funcţie de lumină,cel mai bine se încearcă o culoare la lumină naturală.

Alegerea culorilor pentru pereţi – alege nuanţe şi tonuri multe pentru culoarea preferată

3 – Alege cât mai multe nuanţe şi tonuri pentru culoarea preferată,pe care ai ales-o pentru pereţi. Exact ca la salonul de coafură,ia cardurile cu nuanţele culorii sau culorilor pentru care te-ai hotărât. Chiar dacă crezi că nu o să pui anumite nuanţe,trebuie să le iei şi să le studiezi acasă,sigur îţi vor veni şi alte idei. Atenţie însă,când mergi să alegi cardurile cu nuanţe,trebuie să ştii din prima ce culoare ai în cap,altfel,te vei pierde în marea de culori din magazinele specializate.

4 – Mergi cu toate cardurile cu nuanţe şi tonuri în fiecare cameră,punând cardurile în ordine,de la deschis la închis în lumina naturală. Elimină nuanţele pe care nu ţi le doreşti pentru acea încăpere. De exemplu,dacă în baie nu există fereastră,nu vrei o nuanţă închisă,vei crea ideea de spaţiu prea mic. Apoi,elimină şi tonurile pe care nu ţi le doreşti într-o încăpere şi fără probleme obţii exact culoarea,nuanţa şi tonul pentru pereţii din fiecare cameră.

5 – Ar trebui să ai maxim 3 nuanţe de culoare cu tonuri diferite pentru întreaga casă. Ceea ce o să ţi se pară interesant,este că după acest test vei constata care este cu adevărat culoarea ta preferată pentru casă. Aşadar,cât mai multe nuanţe şi tonuri de culoare puse în lumina naturală,te vor ajuta să alegi culoarea potrivită pentru casa ta. De exemplu,poate culoarea ta preferată este un lila deschis,această culoare te face mai veselă. Alege cât mai multe nuanţe de bej cu tonuri lila şi pune-le în toate încăperile din casă. Elimină ce nu îţi place şi rămâi cu adevărata culoare pentru pereţii casei tale.