AMENAJĂRI 5 soluţii pentru spaţii mici

1 46823 original jpg jpeg

În oraşele mari, multe locuinţe de bloc oferă spaţii mult prea mici, iar preţul lor prea mare face ca generaţii diferite să coabiteze. De aceea, este nevoie de puţină creativitate pentru a face locuinţa un spaţiu cât mai plăcut.

Citeşte şi:

Tendinţe în decoraţiuni în 2010

Imprimeuri care înveselesc locuinţa

Dacă eşti în curs de redecorare a apartamentului poţi ţine cont de aceste idei pentru a crea o locuinţă mai spaţioasă. Dar şi dacă nu vei face schimbări majore în viitorul apropiat,câteva mici trucuri vor putea să-ţi transforme locuinţa şi să dea impresia de spaţiu mai mare.

1. Culorile deschise măresc perspectiva

Vopseaua albă sau deschisă la culoare face spaţiul să pară mai mare. Dacă alegeţi această variantă,ferestrele pot avea rame închise la culoare,care vor accentua spaţiul. Totodată,tapetul cu linii verticale creează iluzia unui tavan mai înalt. Acelaşi efect îl poate avea linia de demarcaţie care să fie cât mai aproape de tavan,în aceeaşi culoare,dar cu două nuanţe mai închisă. Un fototapet cu un peisaj exotic sau unul cu un lac de munte,de exemplu,poate părea o fereastră către un spaţiu deschis.

2. Renunţă la obiectele în plus

Lumina este aliatul spaţiilor restrânse. Evită încărcarea ferestrelor cu draperii voluminoase care nu permit luminii să intre în casă şi dau impresia de aglomerare. Alege mai bine o perdea albă dintr-un material transparent. Cât despre lungimea acesteia,este de preferat să optaţi pentru una scurtă,care să acopere doar suprafaţa ferestrei.

Când spaţiul nu este de ajuns,covoarele masive nu fac decât să-l limiteze şi mai mult. O idee bună ar fi să laşi podeaua cât mai liberă. Încă un truc care va face camera să pară mai mare:instalaţi parchetul sau gresia pe diagonală.

3.Foloseşte-te de jocul oglinzilor

Oglinzile mari pe un perete creează iluzia unui spaţiu mai mare. Dacă le aşezi faţă în faţă jocul acestora va da impresia că încăperea este mult mai spaţioasă. Poţi folosi oglizi de diverse forme şi mărimi. Pereţii unui dormitor foarte mic pot fi decoraţi cu oglinzi cu rame ceramice.

4. Alege mobilierul multifuncţional

Alege mobiliercu mai multe întrebuinţări (de exemplu:canapea extensibilă,masă pliantă,paturi cu depozitare inclusă,tabureţi care pot fi transformaţi în paturi etc.). Rafturile suspendate te pot scăpa de multe dureri de cap. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie făcute la comandă pentru a se adapta perfect locuinţei. Celelalte piese de mobilier este bine să fie înalte şi mai puţin voluminoase. Preferă mobilierul de dimensiuni mici şi renunţă la obiectele decorative în surplus care nu fac decât să încarce locuinţa.5. Două camere,într-una singură

Impresia de mai mult spaţiu poate fi creată prin eliminarea pereţilor dintre bucătărieşi living. Acestea pot fi separate printr-un mic bar. O idee pentru bucătăriile foarte mici este un dulap de lungimea peretelui care să înglobeze frigiderul (înalt şi îngust),aragazul şi chiuveta.