Idei de amenajare a unei garsoniere

1 70689 original jpg jpeg

Garsonierele sunt greu de amenajat şi de decorat, tocmai datorită lipsei spaţiului. Iată câteva idei menite să te inspire.

Dulapuri încastrate şi spaţii de depozitare ascunse

Toate dulapurile şi spaţiile de depozitare trebuie fie încastrate în perete,fie „camuflate”. Prin camuflaj,se înţelege faptul că dulapurile trebuie să fie produse pe comandă,să acopere un perete de sus până jos şi să nu aibe adâncime mare. E bine să fie dotate cu uşi culisante,care nu ocupă spaţiulcând se deschid,într-o nuanţă deschisă – sau de culoarea pereţilor. Spaţiile de depozitare pot fi ascunse peste tot. Spre exemplu,pentru a depozita lenjeria de pat,poţi cumpăra un pat cu sertare la bază.

Pat cu etaj,pat rabatabil de perete

Patul ocupă mult loc într-o încăpere mică şi distruge orice urmă de eleganţă. Optează pentru un pat cu etaj,care are amenajat dedesubt fie un dulap,fie un birou. Mai poţi alege un pat rabatabil de perete,care se strânge pe timpul zilei şi se confundă cu pereţii din jur. O altă variantă este o canapea extensibilă.

Mese şi scaune discrete

Nu ocupa spaţiul cu mese masive. Foloseşte măsuţe rabatabile sau măsuţe de cafea multifuncţionale. În loc de scaune sau fotolii masive,optează pentru puf-uri colorate,care dau un aer tineresc încăperii.

Cum amenajezi garsoniera-vagon

Dacă garsoniera ta e un spaţiu desfăşurat pe lungime,amenajeazălocul în culori deschise. Vopseşte zidurile aflate pe latura lungă în alb,iar zidurile scurte în culori închise,puternice – roşu,portocaliu. Efectul e garantat! Mai poţi vopsi zidurile scurte în dungi,cu benzi orizontale late,pentru a da un efect de spaţiere.

Mobilele dispuse de-a lungul zidurilor lungi trebuie să fie discrete,pentru a nu „închide” încăperea. Mobilierul să fie în culori deschise,argintate,care refelctă lumina. Evită piesele extravagante. Adaugă oglinzi pe pereţii lungi,dar nu în dreptul ferestrei.

Bucătăria şi baia – chiuvetă şi electrocasnice încastrate

Pentru a câştiga spaţiu,foloseşte chiuveta şi aparatele încastrate în mobilier. Foloseşte masă rabatabilă în bucătărie şi scaune aşijderea. La baie,nu folosi chiuvetă şi vas de toaletă masive,ci unele adaptate spaţiului disponibil. Instalează cabină de duş în loc de cadă.