Panourile fotovoltaice, la mare căutare şi la noi

1 73015 original jpg jpeg

Energia solară joacă un rol din ce în ce mai important în acoperirea nevoilor energetice globale, dar ca orice altă sursă de energie regenerabilă, aceasta are nevoie de o investiţie pentru captarea ei.

CasoTeca a aflat cum poţi folosi energia solară în energie electrică pentru casa ta la preţuri avantajoase!Pentru a converti energia gratuită de la soare în energie electrică,avem nevoie de un sistem solar fotovoltaic care are în componenţa sa mai multe celule solare ce absorb o parte din particulele luminoase. Un sistem solar fotovoltaic te ajută să economiseşti bani şi să reduci dependenţa de furnizori de energie.Sistemele solare care folosesc panouri fotovoltaice sunt împărţite în două categorii:sisteme racordate la reţeaua electrică naţională şi sisteme autonome care nu sunt conectate la reţea.Un sistem solar fotovoltaic autonom este compus din panou fotovoltaic,invertor,controler solar şi acumulatori. Panourile solare fotovoltaice sunt silenţioase,extrem de prietenoase cu mediul,întrucât contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă şi,în plus,necesită extrem de puţină îngrijire. Invertorul transformă curentul continuu generat de panouri în curent alternativ.

Cum transformăm energia solară în energie electrică

Energia generată de panou este înmagazinată într-un acumulator al cărui încărcare,dar şi descărcare,sunt protejate de controler.