Pune-te la adăpost de incendii

1 47297 original jpg jpeg

Neatenţia este una dintre cele mai frecvente cauze care determină izbucnirea unui incendiu. Însă mai sunt şi alte motive care îţi pun viaţa în pericol. Iată ce măsuri să iei ca să eviţi aceste accidente.

Pe aceeaşi temă:

Ţine alergenii la distanţă!

Aşa poţi evita accidentele domestice!

Fără ghivece lângă aparate electrice

În anotimpul rece,nu folosi radiatoare în apropierea perdelelor,evită să le amplasezi lângă pat şi nu le lăsa aprinse în timpul somnului. De asemenea,nu aşeza ghivecele cu flori pe aparatele electrice,deoarece apa vărsată sau scursă poate duce la un scurtcircuit,favorizând apariţia unui incendiu. Stinge ţigara în scrumieră şi n-o lăsa aprinsă pe marginea unui obiect din lemn.

Fii atentă când găteşti

Chiar dacă vrei să faci trei lucruri dintr-o dată,este bine să nu laşi mâncarea nesupravegheată pe foc. După ce ai terminat de gătit,opreşte aragazul sau cuptorul şi nu lăsa la îndemâna copiilor beţe de chibrit. Când o tigaie ia foc,stinge focul prin aşezarea unui capac peste aceasta. Niciodată să nu torni apă peste ulei încins.

Curăţă atent aragazul

Aragazul tău nu este prea curat? Ei bine,este foarte posibil să ai parte de un incendiu de toată frumuseţea. Aşă că,pentru a preîntâmpina astfel de necazuri,îndepărtează depunerile de grăsime întrucât acestea pot lua repede foc. Nu în ultimul rând,evită să depozitezi în apartament substanţe inflamabile sau lichide combustibile.

Cumpără un stingător de incendiu

Când foloseşti aparatele de încălzit care funcţionează cu gaze,aeriseşte bine camera atât la pornirea cât şi la oprirea acestora. Pentru a preîntâmpina situaţiile neprevăzute,este recomandat să-ţi dotezi locuinţa cu un stingător de incendiu,detectoare de incendiu şi aparate specială care te anunţă dacă este o scurgere de gaze naturale în casă.