Transformă balconul într-o grădină verticală

1 66851 original jpg jpeg

Chiar dacă nu ai la dispoziţie măcar un mic petec de pământ în care să-ţi plantezi florile preferate, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de parfumul lor în orice anotimp. Transformă balconul într-o grădină verticală!

Transformă balconul într-o grădină verticală. Plante locale

Oricât de mult ţi-ai dori să creşti pe balconul tău orhidee sau alte plante exotice nu trebuie să uiţi că acestea au nevoie de o anumită temperatură pentru a creşte. Pentru a avea o grădină verticală este esenţial ca balconul să fie închis pe perioada iernii,pentru ca florile să nu îngheţe din cauza frigului. De asemenea,alege plante aclimatizate la condiţiile meteo din ţara noastră şi care cresc de obicei în grădină.

Transformă balconul într-o grădină verticală. Anuale şi perene

Optează pentru flori care nu rezistă dar un anotimp,ci ani la rând pentru a avea cât mai multe flori. Este bine să alternezi florile pe care le plantezi în ceea ce priveşte sezonul de înflorile. Alege flori care-şi deschid petalele primăvara,altele care te îmbată cu parfumul lor în anotimpul cald şi altele care te încântă cu petalele viu colorate în anotimpul arămiu al toamnei. Pe lângă flori poţi plante şi condimente precum busuioc,oregano,pătrunjel sau alte ierburi aromate,cu care să dau o aromă aparte preparatelor tale tot anul.

Transformă balconul într-o grădină verticală. Soluţii de depozitare

Ghivecele în care le plantezi trebuie să fie din materiale poroase,cum este teracota,care permite scurgerea apei în exces mai bine decât ghivecele din plastic. Nu uita să aşezi şi o farfurioară sub ghivece pentru ca apa să nu se scurgă în balcon. În acelaşi timp,achiziţionează pământ în funcţie de florile pe care vrei să le plantezi. Ţine cont că unele flori preferă pământul care reţine apa,în timp ce altele,dimpotrivă,vor unul mai nisipos. Cumpără rafturi pe care să aşezi ghivecele şi să administrezi astfel cât mai bine spaţiul,astfel încât să ai un colţ şi pentru tine pentru a te bucura de frumuseţea şi parfumul lor atunci când înfloresc.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg