Cum îndepărtezi petele de sare de pe ghete şi haine

1 72868 original jpg jpeg

Iarna aduce multă zăpadă, şi de cele mai multe ori suntem nevoiţi să călcăm în zăpadă. La fel cum se întâmplă şi zilele acestea, de când a nins abundent. Iar odată cu zăpada, apar şi petele se sare pe pantofi şi pe haine. CasoTeca îţi spune cum îndepărtezi petele de sare de pe ghete şi haine.

Cel mai bine este să acţionezi destul de repede pentru îndepărtarea petelor de sare. Altfel,acestea pot afecta încălţămintea şi se poate degrada,mai ales dacă este faricată şi din materiale pentru lâna sau mătasea.

Cum îndepărtezi petele de sare de pe ghete şi haine

Începe prin a amesteca o cană de apă rece cu o lingură de oţet alb distilat. Înmoaie o dischetă de bumbac,din acelea pe care le foloseşti la demachiat,şi sterge petele de sare de pe ghetele sau cizmele de piele. Acidul acetic din oţet va dizolva depozitele de sare fără să deterioreze încălţămintea.Termină operaţiunea prin ştergerea ghetelor cu o cârpă uscată.Bine de ştiut:această metodă funcţionează foarte bine pe încălţămintea din pile,din textile,dar şi din piele falsă.Lasă încălţămintea să se usuce,departe de sursele de căldură,şi repetă operaţiunea dacă este nevoie. La final,aplică crema de ghete pe care o foloseşti în mod uzual.Citeşte mai multe despre modul de îndepărtare a petelor de sare pe de ghete şi haine pe casoteca.ro