Lucruri surprinzătoare pe care le poţi face cu cojile de banană

1 70149 original jpg jpeg

Incluse în fel şi fel de preparate, de la produse de patiserie la deserturi, bananele au numeroase beneficii pentru sănătate. Ştiai însă că poţi să foloseşti cojile în mai multe moduri în gospodărie? Iată care sunt acestea!

Albirea dinţilor

Acidul salicilic şi acidul citric care se găsesc în cojile bananelorvor uşura în mod eficient petele de pe suprafaţa dinţilor. Pentru a beneficia de proprietăţile cojilor de banana,pur şi simplu,fricţionează dinţii cu partea albă interioară a unei coji de banane,de două ori pe zi.

Leac pentru negi

Bananele pot fi la fel de eficiente ca şi cremele folosite pentru eliminarea negilor. Se crede că datorită conţinutului ridicat de potasiu,coaja de banană elimină această problemă a pielii într-un mod nedureros. Poţi face fricţionări cu partea albă interioară a unei coji de banana direct pe piele sau poţi zdrobi o banană şi aplica pasta pe zona afectată.

Pentru întreţinerea încălţămintei şi a argintăriei

Dacă vrei să redai strălucirea încălţămintei tale din piele,elimină posibilele urme de murdărie,după care curăţă pantofii cu o coajă sau două de banană. Apoi,lustruieşte-ţi încălţăminetea cu o cârpă moale sau cu şerveţele de hârtie. Astfel,vei avea pantofii nou-nouţi,deoarece potasiul care se găseşte în coaja de banane este un ingredient cheie în întreţinerea pantofilor. Unii oameni spun că aceeaşi tehnică poate fi folosită şi pentru întreţinerea argintăriei.

Capcană naturală pentru…muşte

Poţi face o capcană pentru muştele care bâzâie prin bucătărie. Ai nevoie de o cutie de iaurt,o coajă de banană,un ciocan şi un cui mic. Fă găuri în capacul recipientului de iaurt folosind cuiul şi ciocanul. Pune coaja de banană în interior şi închide recipientul. Mirosul dulce al bananei va atrage muştele. Odată intrate înăuntru,ele nu vor putea să iasă din capcana improvizată.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg