Zacuscă de fasole - cum prepari cea mai gustoasă zacuscă de fasole pentru iarnă

1 zacusca de fasole edited jpg jpeg

Zacusca de fasole este un preparat pe care-l poţi consuma la orice oră şi n-ar trebui să lipsească din cămara ta iarna asta, mai ales că se prepară uşor şi e delicioasă.

Toamna este sezonul în care numără borcanele din cămară, iar printre preparatele pregătite de gospodine ar trebui să fie şi zacusca de fasole, motiv pentru care îţi propunem să descoperi o reţetă uşoară, a la bunica. 

- un kilogram de fasole boabe

- un kilogram de ceapă albă

- un kilogram de gogoşari ori de ardei capia

- doi morcovi

- un borcan mare de bulion

- un litru de ulei

- sare şi piper, după gust

- boabe de piper

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti zacusca de fasole este să alegi fasolea de seara, să o laşi în apa rece peste noapte, iar apoi, dimineaţa, să o pui la fiert în apă cu sare. 

Între timp, toacă restul legumelor, trece morcovul prin răzătoare, iar restul trece-le prin maşina de tocat ori prin blender. 

Ulterior, într-o cratiţă încăpătoare, pune uleiul şi legumele tăiate la călit.

Când fasolea s-a fiert, trece-o prin blender, iar apoi adaugă pasta peste legumele tăiate. Adaugă şi piperul măcinat, sarea şi boabele de piper.

Lasă totul la foc până când scade o treime din compoziţie. Amestecă des, ca să nu se lipească.

Când zacusca a scăzut adaugă bulionul şi mai lasă la fiert alte 15 minute. Ai grijă, însă, ca focul să fie mic. 

Zacusca de fasole se pune fierbinte în borcane, care se lasă acoperite în pături, timp de 48 de ore. 

Sursa foto: