Sarmale de post. Nu mai trebuie să aștepți sărbătorile pentru a savura sarmale!
Dacă ai dori să mănânci deja sarmale, dar te-ai decis să ții post, această rețetă de sarmale de post poate fi exact ceea ce ai nevoie. Îți arătăm cum să le prepari cu ușurință pentru a avea gustul pe care îl vrei!

Ingrediente pentru șase porții
1 varză medie
300 g orez
4 cepe
3 morcovi
50 g pastă de tomate
boia de ardei dulce
cimbru
sare
piper
mărar
40 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Curry cu cartofi dulci şi năut
Mod de preparare
Îndepărtezi primele frunze de la varză, îi tai cotorul și opărești frunzele până se înmoaie, apoi le lași la scurs.
Toci cepele, razi morcovii și rumenești legumele în uleiul încins până se înmoaie ușor. Adaugi orezul, bine spălat și scurs, și-l lași cinci-șase minute, amestecând ușor. Dai deoparte și adaugi pasta de tomate, mărar tocat, cimbru și condimentezi cu sare și piper, după gust. Pui umplutura în frunze, pe care le rulezi ușor și le închizi bine la capete.
Vezi și: Tocăniță de cartof dulce, rețeta de post de nelipsit din meniul tău
Așezi sarmalele într-o oală, torni apă caldă cât să le acoperi și le lași să fiarbă, la foc mic, aproximativ 90 de minute, până se înmoaie frunza de varză.
FOTO: Shutterstock































