Cel mai adesea, însă, oamenii spune aşa zise minciuni albe, menite să protejeze persoane dragi sau să evite explicaţii lungi şi inutile. Uneori, adăugăm mici neadevăruri când povestim o întâmplare neobişnuită căci, nu-i aşa, orice poveste spectaculoasă merită mici înflorituri. Dar, să trecem în revistă topul celor 10 de minciuni pe care oamenii le spun aproape zilnic.

1. „Ajung în cinci minute”

Când tu încă te speli pe dinţi, iar persoana cu care trebuie să te întâlneşti te sună să-ţi comunice că a ajuns, deja, la locul întâlnirii, nici prin cap nu-ţi trece să-i spui adevărul, adică că vei întârzia o jumătate de oră. Nu, îi spui că eşti, deja, pe drum şi că ajungi în cinci minute.

2. „O fi ajuns în spam”

Când şeful sau colegul de birou te întreabă dacă ai făcut ceva vis-a-vis de e-mailul trimis cu o săptămână în urmă, tocmai îţi aminteşti că ai uitat complet de el. Dar n-o să recunoşti aşa ceva. Nu, îi spui şefului sau colegului, cât se poate de senin, că nu ai primit niciun mail pe subiectul respectiv. Sau, cine ştie, poate că, din greşeală, mailul cu pricina a intrat direct în folderul „Spam”. Şi îl rogi, desigur, să-ţi trimită din nou mesajul care, de fapt, se află de o săptămână în căsuţa ta „Inbox”.

Citeşte şi: 5 legume pe care să le incluzi în dieta ta în această primavară. Sunt ideale pentru slăbit