4 obiceiuri pentru a-ţi curăţa organismul de toxine în sezonul rece

1 detox iarna png png

Oţetul de mere are numeroase întrebuinţări atât în bucătărie, cât şi în metode de curăţare, cosmetică şi diverse alte remedii naturiste. De exemplu, tratează acneea şi reduce inflamaţiile de la nivelul pielii. Oţetul de mere te scapă şi de mătreaţă, dacă îl aplici la clădire.

4 obiceiuri pentru a-ţi curăţa organismul de toxine în sezonul rece, potrivit sfatulmedicului.ro.

1. Consumul de ceaiuri, ierburi aromatice şi condimente cu efecte vindecătoare

O prima cale de detoxificare eficientă a organismului în sezonul rece este să consumăţi cât mai frecvent plante, ierburi aromatice şi condimente cu proprietăţi medicinale recunoscute. Urzică este o sursă excelenţă de minerale alcaline, ajutând rinichii să elimine impurităţile şi asistând funcţionarea glandelor suprarenale.

Alte plante cu efect protector asupra sistemului renal sunt boabele de ienupăr (au efect diuretic şi combat infecţiile de vezica urinară), rădăcina de ghimbir (intensifica circulaţia sângelui la nivelul rinichilor), nalba mare (ameliorează iritatiile mucoasei tractului urinar) sau coadă calului (are puternice efecte diuretice, calmante, antimicrobiene şi cicatrizante).

Citeşte şi: Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie: "Untul şi slănina nu îngraşă!"

Sodiul şi alţi electroliţi din sarea de mare asista atât funcţionarea rinichilor, cât şi a glandelor suprarenale. Tamari, un sos de soia învechit, stimulează drenajul limfatic şi furnizează organismului enzime, calciu şi fier. Scorţişoară, nucşoară, cuisoarele şi alte condimente specifice iernii sunt recomandate pentru beneficiile lor curative diverse, printre care se numără şi detoxificarea organismului.

2. Hidratarea intensă

Hidratarea suficientă a organismului rămâne la fel de importantă şi în timpul iernii, când oamenii consumă de regulă mai puţine lichide decât în anotimpul cald. Specialiştii recomandă cel puţîn un pahar cu apă după fiecare băutură alcoolică servită, pentru prevenirea deshidratarii, constipaţiei, oboselii şi acumulării excesive de toxine în organism. Doar un aport bogat de lichide poate asista corespunzător mecanismele naturale de eliminare a substanţelor toxice din corp.

3. Comportamentul alimentar corect

Abuzurile alimentare îngreunează procesele digestive, determinând corpul să nu mai poată procesa corect hrană, absorbi nutrienţii şi elimina reziduurile. Consecinţele imediate sunt instalarea gazelor intestinale, a balonarii şi a stărilor de letargie. Discuţiile de la mesele festive pot fi şi ele nocive pentru digestie, din pricina inspirarii aerului în cantităţi mari din cauza vorbitului în timpul mesei şi a mestecatului deficitar al hranei.

Cea mai bună cale de prevenire a acestor neplăceri este să acordaţi atenţie masticatiei şi să consumăţi porţii bine controlate. După mesele copioase soldate cu simptome digestive, puteţi preveni indigestia şi alte complicaţii prin administrarea unor suplimente alimentare cu enzime digestive.

Citeşte şi: Cea mai delicioasă varză călită. Reţetă ideală de gătit în post

4.  Protecţia ficatului

Întrucât alcoolul este nelipsit de la mesele de sărbători, acesta reprezintă un real pericol pentru sănătatea ficatului, responsabil cu unul dintre cele mai importante procese de detoxificare. Atunci când funcţia hepatică este suprasolicitată, nu îşi mai îndeplineşte rolul în mod corespunzător. În condiţiile unui exces de toxine, ficatul nu mai poate procesa şi elimina corect produsele reziduale din organism.



Recente

silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg