Verdeaţa plantelor vitalizează spaţiul şi îi dau valoarea încăperii. În plus, lumina scăzută şi umiditatea ridicată din baie sunt perfecte pentru multe plante.

1. Plante care rezistă în baie - Gardenie

Gardenia este una dintre plantele care preferă umiditatea şi lumina intensă, dar razele soarelui nu trebuie să cadă direct pe frunzele plantei. Ea trebuie aşezată într-un loc bine aerisit, fără curenţi puternici de aer. Vara trebuie să uzi planta cu apă la temperatura camerei, să-i pui suficient de multă pentru a îmbiba tot pământul din ghiveci. Pulverizează din când în când apă pe frunze, pentru a menţine umezeala aerului.

2. Pana cocoşului sau aspidistra elatior

Una dintre puţinele plante care preferă întunericul  şi umiditatea este pana cocoşului. Poate fi ţinută cu uşurinţă în baie. Se udă o dată la 7-10 zile, astfel încât, între două udări pământul să fie între uscat şi umed. În plus, are o rezistenţă foarte bună.

3. Plante care rezistă în baie - Orhidee

Chiar dacă este planta care te duce cu gândul la terasă sau SPA, ea rezistă foarte bine în baie. Orhideea se găseşte în diferite culori şi mărimi, nu are nevoie de lumină directă şi tot ce trebuie să faci este să-i oferi umiditate.

4. Bambus norocos

Una dintre cele mai frumoase plante decorative este bambusul norocos, care trebuie trecut şi pe lista cu plante care rezistă în baie. Are nevoie de lumină indirectă şi poate fi crescută fără pământ în apă. În plus, se foloseşte şi în amenajările feng shui, creând o atmosferă plăcută, cu aer exotic, plin de vibraţii pozitive şi nu degeaba e considerată o plantă aducătoare de noroc.

5. Plante care rezistă în baie - Crin

Această plantă rezistentă şi elegantă este potrivită pentru baie, deoarece iubeşte umiditatea, este uşor de crescut şi nu este pretenţioasă. În plus, crinul păcii este planta care purifică aerul şi îţi induce o stare de bine, când o priveşti.
 

Credit foto: www.jacekpartyka.com