Înainte de a trece la produsele alimentare pe care trebuie să le introduci în meniu cât mai des, este bine să ştii ce aliment creşte incredibil de mult riscul de a suferi de cancer.

Cancerul de colon reprezintă unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din întreaga lume. În multe situaţii, cauza este neclară, deşi potenţialii factori de risc includ creşterea în greutate, un stil de viaţă sedentar şi o dietă săracă în elemente nutritive. Dacă mănânci multă carne roşie şi/sau procesată şi consumi mai mult de două băuturi alcoolice pe zi, îţi creşti riscul de îmbolnăvire, avertizează medicul Anna Taylor, de Cleveland Clinic.

Când vine vorba despre carne, problema nu provine doar din carnea în sine, ci din modalităţile prin care este procesată şi gătită. În cazul cărnii procesate, nitriţii de sodiu se combină cu aminele naturale din timpul gătitului, pentru a forma compuşi care cauzează cancer. „Polipii pot creşte pe căptuşeala interioară a colonului şi unii se pot transforma în cancer dacă celulele încep să crească în mod anormal, adică dacă sunt scăpate de sub control‟, spune Leigh Tracy, de la Mercy Medical Center, din Baltimore. Consumă alimente care reduc riscul de îmbolnăvire şi chiar oferă protecţie în ceea ce priveşte îmbolnăvirea.

Legumele cu frunze verzi

Mizează pe legume verzi, cum sunt spanacul, varza şi rucola. Nu numai că poţi găsi fibre alimentare în aceste vegetale - componente care reduc riscul de cancer de colon - dar există o varietate de beneficii pentru sănătate dacă introduci mai multe legume în meniu. Cercetările indică faptul că persoanele care mănâncă mai puţin de o ceaşcă de fructe şi legume pe zi prezintă un risc crescut de îmbolnăvire.