Alimentele care duc la creşterea tensiunii arteriale
De cele mai multe ori, sarea este considerată principala cauză a hipertensiunii arteriale. Însă, multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi afectează nivelul tensiunii arteriale.
Tensiunea arterială crescută este cunoscută ca boala care duce cel mai repede la deces. Dacă bolile cardiovasculare nu sunt ţinute sub control, sănătatea îţi este pusă în pericol.
Ştiai că retenţia de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au arătat că, dacă ai tensiunea arterială crescută, valorile pot fi reduse printr-o alimentaţie sănătoasă. Există alimente pe care le poţi mânca, dar şi unele pe care trebuie să le eviţi.
Băuturile carbogazoase
Produsele care conţin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială. Dacă bei băuturi carbozagoase, creşti riscul de a suferi de tensiune arterială crescută. O alternativă sănătoasă este apa plată cu suc de lămâie.
Sarea
Sarea conţine sodiu, ingredient care afectează sănătatea inimii şi arterele, lucru care duce le creşterea valorilor tensiunii arteriale. În plus, sare reţine apa în organism, lucru care poate spori riscul de a suferi de pietre la rinichi. Pentru a evita aceste afecţiuni şi pentru a ne menţine sănătoase, este important să fie redusă cantitatea de sare consumată.
Cartofii prăjiţi
Aceşti cartofi sunt bogaţi în sodiu şi grăsimi, de aceea sunt consideraţi mâncarea care creşte riscul de hipertensiune arterială. O porţie medie de cartofi prăjiţi conţine 270 mg de sodiu şi 19 grame de grăsimi.
Alcoolul
Excesul de alcool poate duce la creşterea valorilor tensiunii arteriale la cel mai înalt nivel. În plus, alcoolul poate afecta pereţii venelor. Cei care au tensiunea arterială ridicată, ar trebui să evite să mai consume alcool.
Carnea roşie
Carnea roşie este bogată în grăsimi şi este cunoscută pentru faptul că afectează sănătatea inimii. Este recomandat să se evite consumul de carne roşie, mâncarea de tip fast-food şi uleiurile hidrogenate.
Zahărul
Acesta este un alt aliment care trebuie evitat de către persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Produsele bogate în zahăr pot duce la îngrăşare şi obezitate, iar cea din urmă este una dintre cauzele care duc la dezvoltarea bolilor de inimă.