Alimentele care duc la creşterea tensiunii arteriale

1 75453 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, sarea este considerată principala cauză a hipertensiunii arteriale. Însă, multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi afectează nivelul tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială crescută este cunoscută ca boala care duce cel mai repede la deces. Dacă bolile cardiovasculare nu sunt ţinute sub control, sănătatea îţi este pusă în pericol.

Ştiai că retenţia de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au arătat că, dacă ai tensiunea arterială crescută, valorile pot fi reduse printr-o alimentaţie sănătoasă. Există alimente pe care le poţi mânca, dar şi unele pe care trebuie să le eviţi.

Băuturile carbogazoase

Produsele care conţin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială. Dacă bei băuturi carbozagoase, creşti riscul de a suferi de tensiune arterială crescută. O alternativă sănătoasă este apa plată cu suc de lămâie.

Sarea

Sarea conţine sodiu, ingredient care afectează sănătatea inimii şi arterele, lucru care duce le creşterea valorilor tensiunii arteriale. În plus, sare reţine apa în organism, lucru care poate spori riscul de a suferi de pietre la rinichi. Pentru a evita aceste afecţiuni şi pentru a ne menţine sănătoase, este important să fie redusă cantitatea de sare consumată.

Cartofii prăjiţi

Aceşti cartofi sunt bogaţi în sodiu şi grăsimi, de aceea sunt consideraţi mâncarea care creşte riscul de hipertensiune arterială. O porţie medie de cartofi prăjiţi conţine 270 mg de sodiu şi 19 grame de grăsimi.

Alcoolul

Excesul de alcool poate duce la creşterea valorilor tensiunii arteriale la cel mai înalt nivel. În plus, alcoolul poate afecta pereţii venelor. Cei care au tensiunea arterială ridicată, ar trebui să evite să mai consume alcool.

Carnea roşie

Carnea roşie este bogată în grăsimi şi este cunoscută pentru faptul că afectează sănătatea inimii. Este recomandat să se evite consumul de carne roşie, mâncarea de tip fast-food şi uleiurile hidrogenate.

Zahărul

Acesta este un alt aliment care trebuie evitat de către persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Produsele bogate în zahăr pot duce la îngrăşare şi obezitate, iar cea din urmă este una dintre cauzele care duc la dezvoltarea bolilor de inimă.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg