Reţetă rapidă: pește pe grătar. Menţine sănătatea inimii şi creierului

20 iulie 2023   Rețete

Nu mai ai idee ce să găteşti, mai ales când nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Pregăteşte rapid câţiva peşti şi pune-i pe grătar. Nu-ţi va lua prea mult timp, dar rezultatul va fi extraordinar.

Grătarele sunt considerate nesănătoase, dar asta se datorează în principal pentru că avem tendința de a alege să facem la grătar carne grasă, burgeri, mici. Carnea de pasăre este întotdeauna o opțiune mai bună, dar, dacă vrei ceva sănătos, aromat și gustos pentru următorul tău grătar, optează pentru peşte.

Multe tipuri de pește sunt perfecte pentru grătar (păstrăv, somon, biban, ton), oferă elemente nutritive și grăsimi bune pe care nu le vei avea dacă vei alege o friptură clasică. Peştele îţi aduce un plus de acizi graşi Omega-3, esenţiale pentru inimă şi creier, care te protejează de infarct, accident vascular şi de boli ca demenţa, Alzheimer, depresia, diabetul zaharat, degenerescenţa maculară.

Ingrediente de ajuns pentru două porţii

2 pești 

2 lămâi 

2 crenguțe rozmarin 

sare 

piper 

Vezi şi: Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie

Mod de preparare

Condimentezi peștele cu sare și piper, după gust.

Feliezi lămâile și le așezi în două straturi pe grătar, deasupra lor punând peștele și peste el câte o crenguță de rozmarin.

Te-ar mai putea interesa: Idei de mâncare uşoară de vară

Îl lași circa zece minute pe fiecare parte, având grijă să pui peștele pe patul de lămâie când îl întorci. 

Mai multe