Reţetă în paşi. Ruladă cu somon, ciuperci și spanac

Peștele copt în aluat este cu adevărat delicios şi nici nu-ţi cere măiestrie în bucătărie pentru a-l prepara şi savura acasă.

image

Somonul este un peşte sănătos, bogat în acizi graşi Omega-3. Se potriveşte perfect la această rețetă pentru că se gătește rapid. Dacă vrei să-l înlocuieşti cu alt tip de peşte, poţi folosi cos, halibut sau merluciu, care sunt la fel de delicioase. Şi aluatul foitaj poate fi înlocuit cu aluat de plăcintă care se coace mai repede şi este foarte crocant. Uite cum să procedezi pas cu pas pentru a te bucura de propria ruladă cu somon, spanac, ciuperci şi usturoi!

Ingrediente pentru două rulade cu somon şi spanac

100 g ciuperci

140 g spanac

2 căței de usturoi

1 ceapă

300 g file de somon

1 ou

25 g pesmet

25 g parmezan

40 ml ulei

sare

piper

cimbru

1 foaie aluat foitaj

Te-ar mai putea interesa: Lasagna cu spanac. Preparatul de primăvară care te reminalizează

Cum să faci ruladă cu spanac

Pasul 1

image

Tai fileul de somon în jumătate, apoi îl condimentezi cu cimbru, sare și piper, după gust. Cureți ceapa și cățeii de usturoi, apoi le toci.

Pasul 2

image

Încingi jumătate din cantitatea de ulei în tigaie și călești ceapa până devine sticloasă, apoi adaugi spanacul spălat și scurs, sare, după gust, cățeii de usturoi și amesteci.

Vezi și: Salată Caesar cu somon afumat

Lași până scade apa lăsată, apoi dai deoparte să se răcorească. Amesteci compoziția cu parmezanul și pesmetul. Bați oul.

Pasul 3

image

Încingi într-o altă tigaie uleiul rămas și călești ciupercile feliate până scade zeama lăsată. Tai foaia de aluat în jumătate. Pui un strat de ciuperci, apoi unul de spanac și jumătate din fileul de somon. Împachetezi ambele rulouri și le răstorni astfel încât peștele să fie la baza ruloului.

Pasul 4

image

Ungi rulourile cu oul bătut și le dai la cuptor, la 200 °C, aproximativ 30 de minute, până se rumenesc. Le lași să se răcească înainte să le tai.