Castraveţi muraţi în saramură. Crocanţi şi gustoşi!

Castraveţi muraţi în saramură  Crocanţi şi gustoşi! jpeg

Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.

Pentru un borcan de 3 litri aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg castraveţi mici sau medii (eu nu pun castraveţi mari)
  • 1,5 L apă
  • 30 g sare neiodata (cca. o lingură şi jumătate)
  • 4-5 căţei de usturoi decojiti şi tăiaţi în 2
  • 100 g hrean tăiat în fâşii lungi (cca 6-8 fâşii)
  • 2-3 fire de cimbru uscat
  • 2 -3 fire de mărar uscat (cu tije cu tot)
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov tăiat rondele (opţional)
  • 1 lingură de oţet alimentar (cca. 20 ml)

Mod de preparare castraveţi muraţi în saramură

Se aleg borcanele în funcţie de dimensiunile preferate ( fie de dimensiuni mici, fie 2-3 de dimensiuni mai mari). În fiecare borcan se pun câte 1-2 beţe de mărar, 3 căţei de usturoi, morcov feliat, jumătate de rădăcină de hrean, câteva boabe de piper şi celelalte ingrediente.

Mai apoi, castraveţii se aranjează bine în borcane, astfel încât să nu rămână locuri goale între ei. 

Află cât de sănătoşi sunt castraveciorii muraţi!

Saramură pentru castraveţi muraţi este o soluţie salina compusă din apă şi sare. Sarea trebuie să fie neiodată. La fiecare litru de apă eu pun câte o lingură bună de sare – 20 g cântărite.

Într-un borcan de 3 L încap 2 kg de castraveţi şi saramură din 1,5 L apă. Într-o oală, se pune apa la fiert împreună cu sarea şi se lasă să clocotească 5 minute, apoi se pun capace şi se lasă 24 de ore.

castraveti murati in otet jpg jpeg

În acest răstimp castraveţii încep să fermenteze şi să facă spumă. Spumă se lasă în borcan, nu se aruncă!

A două zi, se completează nivelul lichidului cu restul de saramură rece, rămasă din ziua precedentă, că să fie plin până aproape de buza, apoi se pune câte o lingură de oţet în fiecare borcan. El va păstra castraveţii crocanţi şi ţări timp de multe luni de zile (peste 12 luni).

La sfârşit, se închid bine capacele, iar borcanele se pun cu fundul în sus, pe un prosop, până devin reci. Se pot păstra pe rafturile din cămară sau oriunde altundeva, chiar şi la temperatura camerei.

Sursă: savoriurbane.com



Recente

Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg