Îl vei pune în căni şi îl vei servi ca atare musafirilor sau familiei. Ai grijă să faci destule porţii, căci mai mult ca sigur vor mai cere câte una!

Ingrediente de care ai nevoie pentru reţeta de tort de vanilie la cană:

1 ou mare sau 2 mici

3 linguri ulei

3 linguri lapte cu 1,5% grasime

1 fiolă esenţă de vanilie

1/4 ceaşcă zahăr

1/4 făină

100 g fructe de pădure

Citeşte şi: Delicioasă şi uşor de făcut: Încearcă prăjitura S'Mores, gata în doar 15 minute

Mod de preparare pentru reţeta de tort de vanilie la cană:

Vei obţine patru sau şase căni, în funcţie de cât de mari sunt acestea. Începe prin a le unge cu puţin ulei. La alegere, poţi folosi unt. Ia un recipient înalt şi bate oul spumă, în care vei adăuga şi uleiul. Amestecă apoi laptele cu zahărul, până se topeşte şi adaugă esenţa de vanilie. În timp ce amesteci, pune şi făina, dar nu pe toată odată, ci în pulbere. Mixează până când obţii un amestec omogen.

În cănile unse cu ulei sau unt, toarnă în mod egal compoziţia. Pune cănile pe rând în cuptorul cu microunde şi lasă-la 1 minut şi 30 de secunde, maximum 2 minute. Lasă-le la răcit jumătate de ore, apoi adaugă toppingurile preferate sau fructe, precum zmeură, afine sau mure.

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Poftă bună!