Cele mai bune diete. Alege ce ţi se potriveşte

Cele mai bune diete jpeg

Kilogramele în plus nu se vor duce singure, însă cu o dietă potrivită şi cu sport, vei obţine corpul la care visezi. Alimentaţia joacă rolul cel mai important, iar dacă vrei să urmezi o dietă, ar trebui să fie una care ţi se potriveşte. Noi am pregătit un top al celor mai bune diete. Atenţie însă! Ar fi bine să consultaţi un medic înainte de a începe orice cură de slăbire.

Am întocmit un top cu cele mai bune diete. Iată ce care sunt acestea, ce ar trebui să ştii despre ele, dar şi cum se ţin:

1. Dieta Rina 

dieta rina jpg jpeg

Dieta Rina este una dintre cele mai populare diete folosite în întreaga lume. În 90 de zile, respectând planul dietei întocmai, vei putea scăpa de 10 kilograme sau chiar de mai mult. Dieta Rina este un tip de dietă disociată, ceea ce înseamnă că vei mânca acelaşi aliment pe durata unei zile întregi.

Pe durata celor 90 de zile trebuie alternate alimentele care conţin: proteine, amidon, carbohidraţi, vitamine, deci patru zile cu meniu diferit. Singura masă care nu se schimbă este micul dejun, care în fiecare zi trebuie să conţină doar fructe crude. După încheierea celor patru zile, o iei de la capăt, întorcându-te tot la ziua de proteine.

Organizează-ţi mesele astfel încât să mănânci la interval de minimum două ore şi nu mai târziu de ora 20:00. Fructele şi legumele sunt permise întreaga zi, între mese, însă după cină nu vei mai putea mânca nimic până dimineaţa. După 28 de zile de dietă, după ziua de vitamine, o singură zi trebuie să consumi doar apă. În cele trei luni de dietă, zilele de post alimentar vor fi ziua 29, 58 şi 87.

Iată un plan alimentar al dietei Rina pe zile.

2. Dieta Dukan

dieta dukan jpg jpeg

Dieta Dukan este printre cele mai răspândite regimuri de slăbit din lume la ora actuală, cu milioane de adepţi, de la oameni simpli la vedete internaţionalem, ce promite o scădere cu 2 sau 3 kilograme în prima săptămâna, apoi o scădere constanţa cu un kilogram la fiecare 7 zile. Părerile sunt însă împărţite în ceea ce priveşte dieta Dukan. 

Dieta Dukan are patru etape, fiecare la fel de importantă pentru a obţine cele mai bune rezultate: atacul, alternarea, consolidarea, stabilizarea.

Nutriţionistul Corina Zugravu spune că dieta Dukan nu există în lumea medicală. Este un regim care combină unele principii după care funcţionează alte diete.

Citeşte mai mult AICI despre dieta Dukan. 

3. Dieta daneză

dieta daneza jpg jpeg

Dieta daneză este cunoscută şi ca dieta care schimbă metabolismul. Este bazată pe un regim alimentar strict şi se bazează pe scăderea grăsimilor şi zaharurilor din alimentaţie, precum şi pe consumul de alimente cu aport caloric scăzut.

Trebuie să ştii, însă, că acest regim este destul de strict şi că orice modificare a meniului impune imediata întrerupere a dietei şi reînceperea acesteia după şase luni.  Pentru a finaliza cu succes planul de pierdere în greutate, trebuie să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi şi să practici exerciţii fizice în mod regulat.

Avantaje dieta daneză: slăbeşti într-un timp scurt Dieta daneză este săracă in calorii, iar combinaţiile de alimente sunt simple. Pe lângă faptul că pierzi rapid în greutate, vei beneficia de o accelerare a metabolismului pe termen lung. Dieta ajută şi la eliminarea apei în exces din organism, ceea ce duce la estomparea semnelor celulitei.

Orice dietă bazată pe un consum caloric redus prezintă anumite dezavantaje. Astfel, organismul nu primeşte toate substanţele nutritive necesare, ceea ce poate duce la dificultăţi de concentrare, tulburări ale somnului, slăbiciune. De asemenea, din cauza regimului alimentar sărac, imunitatea slăbeşte şi creşte riscul de îmbolnăvire

Recomandări pentru dieta de 13 zile

4. Dieta ketogenică

dieta ketogenica jpg jpeg

Favorita starurilor de la Hollywood, dieta ketogenică e urmată de mii de oameni din toată lumea ca o alternativă la curele clasice de slăbit. Promite rezultate spectaculoase într-un timp foarte scurt, însă eficienţa ei variază de la o persoană la alta.

Dieta ketogenică presupune o alimentaţie bogată în grăsimi, cu o cantitate moderată de proteine şi una scăzută de carbohidraţi. Mai exact, dieta keto constă în 75% grăsime, 20% proteine şi 5 procente de carbohidraţi.

Scopul dietei este de a determina corpul să ardă grăsimi, în locul carbohidraţilor, pentru a produce energie. Când corpul este privat de carbohidraţi, grăsimea se distruge uşor iar în ficat se formează aşa numiţii corpi cetonici, care sunt metabolizaţi şi transformaţi în energie, în locul glucozei.

Baza dietei ketogenice o reprezintă grăsimile sănătoase, pe care le găseşti în nuci, seminţe, avocado şi ulei de măsline. Acestora li se mai adaugă proteinele din carnea slabă, din lactate şi ouă şi carbohidraţii din legumele verzi precum spanac, broccoli, fasole verde şi dovlecei. Dă prioritate cărnii de calitate, provenită din animale crescute la curte, iaurturilor şi brânzeturilor obţinute din lapte nepasteurizat. De asemenea, nu uita să te hidratezi pe măsură, cu cel puţin 2 litri de apă pe zi.

Găseşti AICI idei de meniu zilnic pentru dieta ketogenică.

5. Dieta de 1200 de calorii

dieta 1200 calorii 1 jpg jpeg

Dieta de 1200 de calorii pe zi este una ce necesită mult autocontrol, însă nu este restrictivă în ceea ce priveşte alimentaţia. O femeie sedentară, de exemplu, consumă aproximativ 1800 până la 2000 de calorii pe zi, aşa că urmând o dietă de 1200 calorii se vor ingera 600 până la 800 de calorii mai puţin şi, prin urmare, se va pierde în greutate.

Secretul acestei diete stă în monitorizarea şi evaluarea riguroasă a numărului de calorii consumate. Pentru asta, va trebui înveţi să-ţi alcatuiesti meniul, făcând calcule exacte, măsurând cantităţile alimentelor şi verificând tabelele care indică nivelul lor energetic.

Că să-ţi fie mai uşor, poţi recurge la ajutorul aplicaţiilor disponibile online sau direct pe telefon. Nu există alimente specifice pe care ar trebui să le incluzi în dietă şi nici produse interzise cu desăvârşire. Regula este să nu depăşeşti, cel puţîinnu cu foarte mult, pragul de 1.200 de calorii.

Exemple de meniuri de 1.200 de calorii



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg