Ingrediente:

  • 1 ceaşcă zahăr pudră
  • 1/2 ceaşcă făină de migdale
  • 3 linguri pudră de cacao, neîndulcită
  • albuşurile de la 2 ouă mari, temperatura camerei
  • 5 linguri zahăr

Pentru umplutură:

  • 1/2 ceaşcă zahăr
  • 70 g unt nesărat, rece, tăiat cubuleţe
  • 50 g smântână
  • 1/2 linguriţă cristale de sare

Citeşte şi:  Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi acoperă o tavă cu hârtie de copt.

Filtrează făinele şi cacaua printr-o sită şi scapă de bucăţile mai mari rămase.

Bate albuşurile cu un mixer până ajung să îşi menţină forma. În timp ce mixezi, adaugă zahărul granulat. Mixează în jur de 2 minute.

Împătureşte ingredientele, cu grijă, în albuşuri, apoi toarnă blatul într-o pungă de patiserie.

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Formează „bănuţi” pe tava de copt, de aproximativ 2.5 cm, o distanţă de 2.5 cm unul de altul. Bate, ferm, fundul tăvii de copt pe masă, pentru a aplatiza macarons. Lasă-i să stea vreo 20-30 minute, până o „crustă” se formează şi nu mai sunt umezi când îi atingi uşor.

Coace timp de 10-15 minute şi răceşte complet.

Pentru caramelul sărat, încălzeşte smântâna şi dă în clocot. Pune zahărul într-o gratiţă, la foc mediu-mare, şi aşteaptă până zahărul se dizolvă. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă smântâna fierbinte. Găteşte 1 minut, în timp ce amesteci constant.

Ia de pe foc şi adaugă untul cu sarea. Amestecă bine. Dă la frigider pentru a se răci, apoi unge macarons cu mixul obţinut, scrie spynews.ro.