De obicei, detergenţii spală bine, dar de multe pete trebuie să te ocupi în mod special. Cum ar fi petele albe lăsate de deodorant, care sunt neplăcute şi care, în timp, pot deteriora materialul hainelor. Dacă te confrunţi cu această problemă, nu trebuie să îţi arunci cămăşile preferate! Poţi prepara câteva soluţii utile cu doar câteva ingrediente, pe care oricine le are în casă.

Sucul de lămâie este bun

Aciditatea lămâii o să ajute la curăţarea deodorantului şi este sigură pentru majoritatea ţesăturilor. Amestecă într-un vas, jumătate de cană cu suc de lămâie şi jumătate de cană cu apă. Aplică soluţia pe pată, las-o să acţioneze timp de o oră şi pune haina în maşină, la un ciclu normal de spălare.

Oţetul te va ajuta

Una dintre cele mai bune modalităţi de a scoate petele de deodorant din cămăşi este folosirea oţetului alb. Înmoaie într-un vas cu oţet alb, timp de o oră, cămaşa sau tricoul, apoi curăţă zona cu o perie. După ce ai curăţat, pune îmbrăcămintea în maşina de spălat, la un ciclu normal de spălare. De asemenea, oţetul te poate ajuta să elimini petele de cafea de pe îmbrăcăminte.

Bicarbonatul de sodiu este util

Această pulbere poate face minuni pe urmele de murdărie! Amestecă bicarbonat de sodiu cu puţină apă, până când se va forma o pastă. Aplică pasta pe pată, las-o să acţioneze, de la 20 de minute în sus, apoi pune haina la spălat în maşină.

Foloseşte apă oxigenată!

Apa oxigenată este bună, însă ea poate decolora hainele! Se recomandă utilizarea acesteia doar pe hainele albe. Amestecă puţină apă oxigenată cu apă normală şi înmoaie hainele, înainte de a le spăla. Dacă doreşti să o încerci pe haine colorate, testează mai întâi pe un loc mic, care nu este vizibil, pentru a vedea dacă provoacă daune. Totodată, asigură-te că nu o vei folosi pe ţăsături blânde, precum mătase, satin sau lână.

Cum te ajută aspirina?

Zdrobeşte nişte aspirină, apoi amestec-o cu puţină apă. Pune-o pe pată şi las-o să acţioneze între 20 de minute şi o oră, în funcţie de gravitatea petei. Aspirina acţionează similar ca bicarbonatul de sodiu, este eficientă şi nu strică ţesătura.

Sursă foto: Shutterstock