De ce să incluzi seminţe de in în dieta zilnică

1 69069 original jpg jpeg

Ştiai că seminţele de in sunt unele dintre cele mai sănătoase şi nutritive? Acestea au devenit populare, fiind consumate de foarte multe persoane. În plus, sunt bogate în fibre, şi sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega 3.

De ce este important să incluzi seminţele de in în dieta ta:

Ce fel de seminţe consumi în mod normal,într-o zi? Deşi este adevărat că cei mai mulţi oameni nu mânâncă seminţe,adăugându-le în dietă este absolut necesar pentru sănătate. Eşti gata pentru a afla de ce? 

-Ele sunt cele care oferă energie;

-Conţin glucide complexe,astfel încât energia lor este eliberată lent în corp;

-Previn creşterea în greutate;

-Te menţin sătulă mai mult timp;

-Ajută la eliminarea toxinelor şi a deşeurilor;

-Sunt făcute din proteine vegetale;

-Sunt o sursă naturală de fibre;

-Conţin antioxidanţi;

-Ajută la reglarea funcţiei intestinale;

-Îmbunătăţesc sănătatea pielii; 

-Îmbunătăţesc funcţia creierului.

Iată care sunt cele mai bune seminţe pe care trebuie să le incluzi în dieta zilnică:

-Seminţele de in

-Seminţele chia

-Seminţele de floarea soarelui

-Seminţele de susan

-Seminţele de dovleac

-Seminţele de chimen

-Seminţele de amarant

-Seminţele de struguri

Beneficiile seminţelor de in

1. Sunt foarte nutritive

Seminţele de in sunt bogate în acizi graşi omega 3 (75 %) şi omega 6 (25 %),dar şi acizi polinesaturaţi. În plus,conţin enzime digestive,dar şi vitaminele B şi E,importante minerale,cum sunt iod,fier,zinc,magneziu,calciu,fosfor,potasiu,mangan,siliciu,chiar şi cupru. 

2. Îmbunătăţesc digestia şi ajută la menţinerea greutăţii corporale

Datorită enzimelor digestive,seminţele de in ajută la o mai bună procesare a mâncării şi îmbunătăţesc tranzitul intestinal. În plus,au proprietăţi de detoxifiere. Acest lucru ajută la curăţarea intestinelor şi îmbunătăţesc absorbţia substanţelor nutritive de organism. Totodată,datorită conţinutului ridicat de fibre solubile,te vei simţi sătulă mai mult timp,evitând retenţia de lichide şi constipaţia. Toate acestea duc la detoxifierea organismului,fiind şi un complex potrivit pentru orice dietă.

3. Sunt o alegere excelentă pentru sănătatea femeilor

Seminţele de in conţin fibre dietetice şi sunt cele mai bogate surse de acizi graşi omega 3. În plus,conţin compuşi slabi de estrogen care ajută la prelungirea ciclului menstrual,în timp ce duce la creşterea producţiei de estrogen natural în corp. Totodată,sunt bogate în lignină,un element nutritiv,care acţionează ca o barieră puternică împotriva cancerului de sân,de colon şi cel pulmonar. 

Cum să mănânci seminţele de in:

Zdrobite:Pune într-o râşniţă de cafea seminţe şi macină-le. În mod ideal,trebuie adăugată o lingură în salate,sucuri,iaurturi,supe. Prin măcinarea lor,se sparge coaja exterioară,şi sunt eliberate beneficiile şi enzimele lor naturale.

În plus,poţi bea apa în care ai pus la fiert câteva seminţe de in. Trebuie să adaugi o lingură de seminţe de in într-o oală în care apa este fierbinte şi le laşi câteva minute,timp în care apa este absorbită. Când vezi că apa devine albicioasă,este gata. Bea câte un pahar în fiecare dimineaţă pentru a evita constipaţia.